Správy Samospráva

Zvýšené ceny tepla a vody rapídne zvyšujú náklady samospráv

Výrazné zvýšenie cien za teplo a teplú úžitkovú vodu sa prejavilo v Bratislave oveľa skôr, ako sa očakávalo. Kto za to môže?

Ilustračný obrázok k článku Zvýšené ceny tepla a vody rapídne zvyšujú náklady samospráv
Zdroj: TASR

Výrazné zvýšenie cien za teplo a teplú úžitkovú vodu sa prejavilo v Bratislave oveľa skôr, ako sa očakávalo. Konkrétnym príkladom sú materské školy v Karlovej Vsi, ktoré na januárových faktúrach za teplo zaplatili celkovo viac o 1.421 eura a to aj napriek tomu, že ich priemerná spotreba klesla o 14 percent. Upozornila na to starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Rapídny nárast cien

Za zvýšenými cenami tepla a teplej úžitkovej vody je rozhodnutie Úradu pre reguláciu sieťových odvetví. „Opäť upozorňujem, že pred rapídnym nárastom cien za teplo je potrebné ochrániť nielen mesto a mestské časti Bratislavy, ale aj obyvateľov hlavného mesta, ktorých doteraz nikto dostatočne neinfomoval,“ upozorňuje starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová.

Ďalším príkladom je jedna z troch ZŠ v Karlovej Vsi na Majerníkovej ul., ktorej sa mesačná januárová faktúra za teplo zvýšila zo strany Bratislavskej teplárenskej o 957,04 eura a to aj napriek tomu, že predpokladaná spotreba klesla o viac ako 18 percent. Podobne sa zvýšili januárové faktúry aj za vodu z Bratislavskej vodárenskej spoločnosti, pričom na jeden objekt v správe Karlovej Vsi došlo k zvýšeniu o 50,59 eura. Karlova Ves ma takýchto objektov takmer 20.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM