Rôzne Správy

Zvykli by ste si na zatvorené obchody počas štátnych sviatkov?

Čo by ste povedali na to, keby boli obchody počas štátnych sviatkov zatvorené? Zamestnanci obchodných reťazcov by to pravdepodobne viac ako uvítali.

Ilustračný obrázok k článku Zvykli by ste si na zatvorené obchody počas štátnych sviatkov?
15
Galéria
Zdroj: TASR

Ľudia by si na zmenu otváracích hodín zvykli a slovenská ekonomika by nijakým spôsobom neutrpela. Ľudia by akurát presunuli nákupy počas sviatkov na dni, ktoré im predchádzajú. Súhlasíte s týmto tvrdením?

Zmenu legislatívy, ktorá by upravila otváracie hodiny, požaduje najmä Zväz obchodu a cestovného ruchu SR. „Podľa zákona sú obchody zatvorené len 3,5 dňa, ostatní zamestnanci majú voľno počas všetkých sviatkov a dní pracovného pokoja,“ skonštatoval prezident zväzu Pavol Konštiak.

Pomohla by právna úprava

Obchodníci nemôžu len tak zatvoriť najmä kvôli konkurencii. Pomohla by jedine legislatívna úprava, ktorá by obchodníkom zakázala „sviatočný“ predaj. Odborníci nie sú jednotní v tom, či by toto opatrenie nemohlo negatívne ovplyvniť zamestnanosť na Slovensku.

„Nepredpokladáme, že by novovzniknutá situácia mala výrazný dopad na zamestnanosť v obchode, pretože 15 dní sviatkov, počas ktorých by boli predajne zatvorené, nie je až tak veľa v porovnaní so zvyšnými 350 dňami, počas ktorých by mohli byť obchody otvorené,“ hovorí analytička Poštovej banky Jana Glasová.

Zvykli by ste si na zatvorené obchody zatvorené počas štátnych sviatkov? Vyjadrite svoj názor do piatka 11. novembra do 15:00 hod., potom hlasovanie vyhodnotíme.

Zvykli by ste si na zatvorené obchody počas štátnych sviatkov?

NIE
Obchodné centrá Bratislava
15
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM