Rôzne

Fanúšikovia športu sa majú na čo tešiť! Župa vybudovala a sprístupnila multifunkčné ihrisko

Nové multifunkčné ihrisko bude slúžiť športujúcej verejnosti. Župa pracuje na otvorení ďalších ihrísk.

Ilustračný obrázok k článku Fanúšikovia športu sa majú na čo tešiť! Župa vybudovala a sprístupnila multifunkčné ihrisko
3
Galéria

Koncom apríla bolo pri Obchodnej akadémii na Račianskej v Bratislave otvorené nové multifunkčné ihrisko. Bratislavský samosprávny kraj ho vybudoval v rámci projektu Otvorená škola – oblasť športu 2018/2019.

Ihrisko pre každého

Ako prví si ihrisko vyskúšali študenti tejto školy pri príležitosti konania Olympijského dňa. Multifunkčné ihrisko bude slúžiť aj športujúcej verejnosti.

„Šport je u mladých ľudí veľmi dôležitý. Preto podporujeme aj túto oblasť a uvedomujeme si potrebu budovať priestory určené na ich realizovanie, nakoľko je ich stále málo. Toto športovisko je toho príkladom. Bude sprístupnené aj verejnosti. Pracujeme však na tom, aby mohli školy svoje športoviská postupne sprístupňovať prostredníctvom on-line rezervačného systému. Teraz však treba zatiaľ kontaktovať priamo školu,“ vyjadril sa bratislavský župan Juraj Droba.

Multifunkčné ihrisko pri Obchodnej akadémii na Račianskej 107 v Bratislave bolo hradené z rozpočtu Bratislavského samosprávneho kraja a celkové náklady na jeho vybudovanie boli vo výške 361 967,09 eur s DPH. Suma na údržbu a sprístupnenie verejnosti tvorí 8 500 eur, ktorými škola pokryje tieto náklady až do konca roka. Verejnosť sa tak v prípade záujmu môže nahlásiť TU.

Ďalšie ihriská

V poradí druhé multifunkčné ihrisko, ktoré bolo revitalizované, bude v rámci projektu Otvorená škola – oblasť športu 2018/2019 otvorené 22. mája 2019 pri Gymnáziu v Modre. Financované bolo z dotácie Úradu vlády SR, Bratislavského samosprávneho kraja, mesta Modra a Rodičovského združenia pri gymnáziu.

Ďalšie multifunkčné ihriská budú sprístupnené aj pri SOŠ technológii a remesiel, Ivanská cesta a pri Gymnáziu v Senci. Bratislava24.sk informovala Lucia Forman, hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kra­ja.

Nové multifunkčné ihrisko V Rači
3
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM