Rôzne Správy

Zo dňa na deň pribúdajú CHORÍ žiaci: V Bratislave ZATVORILI už desiatky škôl!

Deti s príznakmi respiračného ochorenia by nemali rodičia pustiť do školy, dôležité je liečiť sa doma.

Ilustračný obrázok k článku Zo dňa na deň pribúdajú CHORÍ žiaci: V Bratislave ZATVORILI už desiatky škôl!
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V Bratislavskom kraji bolo, aj na základe odporúčania Regionálny úrad verejného zdravotníctva Bratislava hl.m., prerušené vyučovanie na desiatkach škôl. Informuje o tom RÚVZ BA na sociálnej sieti.

Zatvorené celé školy

Prerušenie výchovno-vzdelávacieho procesu v okrese Bratislava I – MŠ 1×, ZŠ 3×, v okrese Bratislava II – ZŠ 7×, SŠ 1×, v okrese Bratislava III – ZŠ 6×, v okrese Bratislava IV – MŠ 12×, ZŠ 1×, v okrese Bratislava V – ZŠ 1×, v okrese Malacky – MŠ 1×, MŠ 6× iba triedy, v okrese Pezinok – ZŠ 2×, v okrese Senec – MŠ 2×, ZŠ 5×,“ uviedol RUVZ koncom minulého týždňa. Teraz pribudli ďalšie školy.

Najnovšie vysoká chorobnosť zatvára triedy aj celé školy v Petržalke.

Kým v základných školách sa chorobnosť vyšplhala v priemere na približne 44 percent, v materských školách sa nachádza na zhruba 60 percentách a stúpa. Informuje o tom mestská časť.

Od stredy sú zatvorené materské školy Holíčska 50 a Ševčenkova. Od štvrtka do piatka (15. – 16. 12.) budú zatvorené aj ďalšie dve škôlky, a to Bohrova a Gessayova 2. Do pondelka (19. 12.) budú zatvorené aj škôlky na Rovniankovej a Haanovej ulici.

Materské školy pri ZŠ Tupolevova, Turnianska a Nobelovo námestie sú nateraz v prevádzke,“ podotýka samospráva.

V prípade základných škôl bude do piatka (16. 12.) prerušená prevádzka na Holíčskej, Prokofievovej, Tupolevovej, Černyševského a Lachovej ulici. Tri z nich, Tupolevova, Lachova a Černyševského, majú dištančné vzdelávanie. Žiaci ZŠ Budatínska majú do 16. decembra udelené riaditeľské voľno.

Stav v našich školských zariadeniach budeme aj v spolupráci s Regionálnym úradom verejného zdravotníctva Bratislava naďalej dôkladne monitorovať,“ doplnila mestská časť.

Odporúčanie pre školy

Pri zvýšenom výskyte akútnych respiračných ochorení a chrípky odporúčajú hygienici skrátiť vyučovanie a zrušiť spoločné poobedňajšie aktivity, častejšie vetrať, používať dezinfekciu rúk a dezinfekciu prostredia (najmä dotykových plôch).

Keď tieto opatrenia nebudú účinné, zriaďovateľ môže prerušiť výchovno-vzdelávací proces na 5 dní. Je potrebné zdôrazniť všetkým rodičom, aby deti s príznakmi respiračného ochorenia nenavštevovali školu, ale zostali doma. Uvedeným opatrením sa dá podstatne znížiť riziko šírenia respiračných ochorení vo výchovno-vzdelávacích zariadeniach,“ apeluje regionálna hygienička Eva Fitzová.

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM