Rôzne

Známe osobnosti budú voziť Bratislavčanov vo vianočnom taxíku

Nabite sa dobrom vo Vianočnom taxíku. Vo vybraných časoch v ňom budú robiť taxikárov známe osobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Známe osobnosti budú voziť Bratislavčanov vo vianočnom taxíku
Zdroj: dobrakrajina.sk

Známe osobnosti budú počas decembra voziť Bratislavčanov v špeciálnom vianočnom taxíku. Príspevok za jazdu dostanú v plnej výške mimovládne organizácie na podporu znevýhodnených ľudí, silnejších komunít a vzdelávania, či na boj proti chudobe a korupcii.

Vianočný taxík

Vianočný taxík premáva v bratislavských uliciach od štvrtka. Vo vybraných časoch v ňom budú robiť taxikárov známe osobnosti – Juraj Bača, Veronika Cifrová Ostrihoňová, Ján Gordulič, Milan „Junior“ Zimnýkoval, Matúš Krnčok, Richard Stanke, Stano Staško, Kristína Tormová a Vera Wisterová. „Vianočný taxík sme rozbehli preto, že chceme dať ľuďom možnosť nabiť sa dobrom. Potešiť seba jazdou v spoločnosti úžasných ľudí, a zároveň pomôcť tam, kde treba,“ hovorí Jana Desiatnikova, manažérka portálu DobraKrajina.sk.

Jazdou vo vianočnom taxíku, ktorý možno nájsť pred Starou tržnicou v Bratislave, pasažieri môžu prispieť na nasledujúce oblasti: S Verou Wisterovou a Juniorom pomôžu zdravotne znevýhodneným ľuďom, s Jánom Gorduličom a Stanom Staškom zabojujú proti chudobe, za lepšie vzdelávanie na Slovensku budú šoférovať Veronika Cifrová Ostrihoňová a Juraj Bača, proti korupcii si za volant sadne Richard Stanke, za silnejšie komunity zase Kristína Tormová a Matúš Krnčok.

„Vzdelanie otvára nové možnosti, pomáha búrať predsudky, zbavuje závislostí. Ale, bohužiaľ, vzdelanie v našej krajine nie je na takej úrovni, aby sme sa mohli spoľahnúť, že toto všetko sa stane, keď naše deti budú chodiť do školy. Verím ale, že to môžeme zmeniť tak, že podporíme organizácie, ktoré podporujú vzdelávanie na Slovensku,“ povedal herec Juraj Bača. Kristína Tormová hovorí, že vždy je dobré, keď sa s problémami môžeme obrátiť na niekoho z komunity. „Organizácie, ktoré podporujú komunity, sú malé a potrebujú našu pomoc,“ zdôrazňuje.

Vianočný taxík môžete využívať do 19. 12. Projekt realizuje DobraKrajina.sk, crowdfundingový portál Nadácie Pontis, v spolupráci s ďalšími spoločnosťami.

Zdroj: dobrakrajina.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM