Správy Samospráva

ZMENA v ďalšej lokalite Bratislavy: TU si za parkovanie po novom ZAPLATÍTE

Ďalšou zónou v PAAS sú Nivy v lokalite Svätoplukova – Košická.

Ilustračný obrázok k článku ZMENA v ďalšej lokalite Bratislavy: TU si za parkovanie po novom ZAPLATÍTE
5
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák

Bratislavský parkovací asistent (PAAS), kde platí mestská parkovacia politika, sa rozšíril o ďalšiu ružinovskú lokalitu, a to Nivy v časti Svätoplukova – Košická.

Systém PAAS

Po novom v tejto lokalite nezaparkuje počas pracovných dní od 14.00 h do 6.00 h nikto, kto nie je zaregistrovaný v systéme PAAS.

Držitelia rezidentských kariet môžu parkovať neobmedzene, nerezidenti si za parkovanie v danom čase zaplatia 1,50 eura za hodinu.

Od 15. júna je v tejto lokalite možné parkovať cez pracovné dni od 14.00 h do 6.00 h len s platnou parkovacou kartou PAAS alebo po úhrade hodinového parkovného,“ konštatuje hlavné mesto na sociálnej sieti.

Tri lokality

Prvými troma lokalitami, kde začal od 10. januára systém platiť, boli Tehelné pole v Novom Meste, Dvory 4 v Petržalke a Krasňany v Rači. Od 23. marca je zaradená lokalita Starý Ružinov-východ, od 3. mája lokality Starý Ružinov-západ a zóna 500 bytov. Od 25. mája je systém rozšírený o zónu Hlavná stanica – Blumentál v Starom Meste, v tomto prípade ide o iný čas regulácie, na niektorých uliciach aj o inú výšku hodinového parkovného.

V júni je v pláne zapojenie časti Košická – Miletičova – Prievozská a na prelome júna a júla Ružová dolina (obe v Ružinove).

Témy, ktoré hýbu Bratislavou

Parkovanie PAAS v Bratislave
5
Galéria
Zdroj: TASR/Jaroslav Novák
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM