Rôzne Správy

Zlé správy z Pezinka: Ohrozené je zdravie obyvateľov Zariadenia opatrovateľskej služby

Vedenie zariadenia urobilo všetky potrebné kroky na zvládnutie situácie. Ľudia, ktorí boli pozitívne testovaní, sú v karanténe.

Ilustračný obrázok k článku Zlé správy z Pezinka: Ohrozené je zdravie obyvateľov Zariadenia opatrovateľskej služby
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

V Zariadení opatrovateľskej služby v Pezinku sa po pretestovaní na ochorenie COVID-19 zistila pozitivita u 11 klientov. Zariadenie je preto momentálne v karanténe. Na svojom webe o tom informuje mesto Pezinok.

Zatiaľ bez príznakov

Klientov zariadenia testovali po tom, ako mal jeden z nich zvýšenú teplotu. „Všetci pozitívni sú momentálne bez príznakov a ich zdravotný stav sa nezhoršuje. Príbuzných všetkých klientov zariadenie už informovalo. Otestovaní boli aj všetci zamestnanci, z nich je pozitívna jedna interná a jedna externá rehabilitačná opatrovateľka,“ spresnila samospráva.

Deklaruje, že vedenie zariadenia urobilo všetky potrebné kroky na zvládnutie situácie. Priestory rozdelili na červenú a bielu zónu. „Negatívnych klientov presťahovali do jednej časti. Stará sa o nich jedna opatrovateľka, ktorá prichádza a odchádza samostatným vchodom. O pozitívnych klientov sa starajú iné opatrovateľky,“ priblížilo mesto s tým, že po komunikácii s odborníkmi z ministerstva zdravotníctva dostávajú klienti zariadenia zvýšené dávky vitamínov C, D a zinku. Zároveň sa im zvýšil príjem tekutín.

„Okrem teploty a tlaku opatrovateľky seniorom merajú aj saturáciu kyslíkom. Stravu po dohode s dodávateľom zariadenie preberá v jednorazových obaloch a používajú sa aj jednorazové príbory. Všetci zamestnanci zároveň používajú všetky najvyššie možné ochranné pomôcky, ako sú overaly, rukavice a respirátory,“ spresnilo mesto.

Priestory zariadenia sú dezinfikované. Testovanie klientov a zamestnancov zariadenia sa má zintenzívniť. Klienti boli aj doteraz testovaní pravidelne, a to každé dva týždne a zamestnanci každý týždeň. Klientov naposledy testovali v pondelok 18. januára a všetci mali negatívny výsledok testu na ochorenie COVID-19.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM