Maros Palesch Kultúra

Zlatý poklad na hrade a prehliadka Slavína

Projekt Poznaj Staré Mesto pokračuje tento týždeň ďalšou prednáškou a sobotnou prehliadkou. Projekt organizuje mestská časť Bratislava-Staré Mesto v spolupráci s Nadáciou VÚB.

Už túto stredu, 26. októbra 2011, bude archeologička PhDr. Margaréta Musilová rozprávať o zlatom poklade, ktorý bol nájdený na Bratislavskom hrade. Prednáška sa uskutoční od 17.00 hod. v Staromestskej sieni na Vajanského nábreží číslo 3 (budova miestneho úradu).

V sobotu, 29. októbra 2011, sa uskutoční posledná jesenná prehliadka. Záujemcov prevedie sprievodkyňa Helena Navrátilová po Horskom parku a pamätníku a cintoríne sovietskym vojakom Slavín. Stretnutie bude o 14.00 hod. pri horárni Horský park. Mestská organizácia Paming, správca pamätníka, sprístupní vnútorné priestory pamätníka. Súčasťou prehliadky je aj popis panorámy hlavného mesta z vyhliadky.

Prednáška ako aj prehliadka sú bezplatné. Kapacita Staromestskej siene bude vzhľadom na prebiehajúcu výstavu Vtáky dunajských luhov čiastočne obmedzená.

Projekt Poznaj Staré Mesto je podujatie, ktoré pre Staromešťanov, ako aj návštevníkov, pripravila staromestská samospráva a starostka Táňa Rosová. Jeho súčasťou sú nielen bezplatné prehliadky a prednášky na rôzne témy o histórii mestskej časti. Projekt sa rozšíril aj do základných škôl, ktoré minulý týždeň absolvovali prvú zo série prehliadok Starého Mesta.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto, Tomáš Halán

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM