Tomáš Stupavský Samospráva

Žižkova ulica bude onedlho bez obmedzení. Zosunutý svah konečne začali spevňovať

Ľudia, ktorí bývajú na Židovskej ulici, sa čoskoro konečne dostanú do svojich domov kedy budú chcieť. Mestská časť Staré mesto začalo so sanáciou zosunutého svahu.

Ilustračný obrázok k článku Žižkova ulica bude onedlho bez obmedzení. Zosunutý svah konečne začali spevňovať
Zdroj: TASR

Obyvatelia spomínanej lokality majú výrazne sťažený život, keďže môžu využiť jazdu autom na Židovskej ulici iba dvakrát za deň. Príjazdová cesta je totiž prejazdná iba za asistencie polície a to v obmedzenom režime.

Vjazd a výjazd je povolený iba od 7.00 do 8.00 a popoludní od 17.00 do 18.00 h. V iných časoch je prejazd možný iba v mimoriadnych prípadoch, ako sú zdravotné problémy alebo ak ide niekomu o život.

Preto by sa onedlho vďaka spevnenému svahu mohol tento stav zmeniť a obyvatelia Židovskej ulici by mohli odchádzať a prichádzať automobilom do svojich domov ako predtým.

Sanáciu zabezpečí spoločnosť Eurovia

Prvú etapu spevnenia svahu zabezpečuje spoločnosť Eurovia SK, a.s. Ako bolo uvedené na internetovom portály Bratislavských novín spoločnosť predložila vo výberovom konaní najnižšiu ponuku vo výške 13 789 eur vrátane DPH.

Práce na Židovskej ulici sú rozdelené do troch etáp. V prvej sa bude zosunutý svah spevňovať, neskôr sa vybuduje oporný múr a na záver sa opraví samotná príjazdová cesta. Na výstavbu oporného múru už mesto vyhlásilo verejnú súťaž. Druhá etapa by mala byť dokončená do konca tohto roka.

Na sanáciu svahu mestská časť Staré mesto vyčlenila 400-tisíc eur z rezervného fondu. Náklady na celú sanáciu by mohol preplatiť aj štát, kompetentní už žiadosť o preplatok predložili.

K zosunutiu svahu na Žižkovej ulici došlo 14. septembra 2014 po výdatných dažďoch, ktoré zasiahli Bratislavu.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM