Krimi

Životu nebezpečná krádež: Zmizol box s rádioaktívnym materiálom!

V noci na utorok bol v Bratislave v Podunajských Biskupiciach z motorového vozidla odcudzený takzvaný troxler. Ide o nebezpečnú "vecičku".

Ilustračný obrázok k článku Životu nebezpečná krádež:  Zmizol box s rádioaktívnym materiálom!
Zdroj: pixabay

Policajti z odboru kriminálnej polície Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave vyšetrujú krádež predmetu s rádioaktívnym materiálom. Ten bol odcudzený z auta v bratislavských Podunajských Biskupiciach. Informovala o tom hovorkyňa KR PZ v Bratislave Veronika Slamková.

Vysoko rizikový materiál

„Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže v súbehu s trestným činom nedovolenej výroby a držania jadrových materiálov, rádioaktívnych látok, vysoko rizikových chemických látok a vysoko rizikových biologických agensov a toxínov,“ uviedla Slamková a dodala, že v súčasnosti nemôže polícia poskytnúť bližšie informácie.

V noci na utorok bol v Bratislave v Podunajských Biskupiciach z motorového vozidla odcudzený takzvaný troxler. Ide o zariadenie na meranie hustoty materiálov, ktoré v sebe obsahuje rádioaktívny materiál (rádionuklid cézia Cs-137). Upozornilo na to Ministerstvo dopravy a výstavby (MDV) SR.

Box žltej farby

Zariadenie troxler je umiestnené v pevnom prepravnom boxe žltej farby, ktorý je označený znakmi rádioaktivity.

„V prípade nálezu prepravného boxu alebo zariadenia s ním nemanipulujte, neotvárajte ho ani sa nezdržujte v jeho blízkosti. Nález, prosím, oznámte na linke 158 a pohotovostnej službe radiačnej ochrany MDV SR na telefónne číslo 0918 657 879,“ zdôraznila hovorkyňa rezortu dopravy Karolína Ducká.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM