Michaela Katonová Rôzne

Zisťovali sme, aká je situácia v nákupných centrách tesne pred Vianocami

Nákupné centrá zažívajú pred Vianocami veľký nápor. Mnohé predajne posilnili stavy zamestnancov,aby dokázali obslúžiť všetkých, ktorí ešte na poslednú chvíľu hľadajú vhodné darčeky. Boli sme sa pozrieť, aká je situácia v nákupných centrách tesne pred Štedrým dňom.

Ilustračný obrázok k článku Zisťovali sme, aká je situácia v nákupných centrách tesne pred Vianocami
Foto: Michaela Katonová / Zdroj: Dnes24.sk

Kým nastanú sviatky pokoja a na slávnostnom stole začne rozvoniavať ryba či kapustnica, treba najskôr vyriešiť, aké darčeky budú pod stromčekom. Vplyvom stresu a nedostatku času sa veľa ľudí vyberie na nákupy na poslednú chvíľu. V nákupných centrách sa to doslova hemží ako v úli.

Nájsť parkovacie miesto trvá aj dvadsať minút

Najväčší problém je s parkovaním. Na miesto čakajú vodiči v priemere aj dvadsať minút. „Čakám už pol hodinu, kým zaparkujem, aj by som sa otočil a išiel preč, ale nemám kam,“ povedal nám pán Róbert v nákupnom centre Aupark. V doobedňajších hodinách je to podľa našich informácií lepšie, no poobede si na parkovanie skrátka počkáte. V Centráli vodiči vytvorili kolónu až na Miletičovu ulicu. Pred Avionom a Ikeou boli včera aj dnes doobeda plné plochy pred oboma centrami, podzemné aj nadzemné parkovisko.

Elektronika, sviečky aj šperky

V obchodoch pociťujú nápor po 17.00 hodine. V Centráli sa ľudia koncentrovali v obchodoch s elektronikou, u mobilných operátorov a predajcov mobilného príslušenstva. Preplnené boli aj obchody ponúkajúce sviečky rôznych vôní a známu českú kozmetiku. V Auparku bolo primerane rovnako ľudí v rôznych prevádzkach. „Už dokupujem len posledné drobnosti. Strávil som tu ale tri hodiny, najdlhšie som čakal, kým sa vyprázdni aspoň trochu obchod so šperkami,“ povedal pre Bratislava24 pán Filip v Avione. Najpokojnejšie to včera i dnes vyzeralo v Bory Mall, obchodníci si ale na nedostatok ľudí nesťažovali.

Na poslednú chvíľu alebo niekoľko mesiacov pred Vianocami?

Niektorí ľudia majú tento druh stresu vyslovene radi.„Vyžívam sa v tom, že to nakúpim na poslednú chvíľu, vždy idem mhd, aby som nemusel riešiť parkovanie a potom už len lovím,“ objasnil nám pán Milan, ktorý ešte dodal, že tento rok nakupuje na jeho pomery predčasne. Iní si zas nevedia predstaviť, že by nakupovali na Štedrý deň či deň pred. Darčeky majú nakúpené od septembra a v súčastnosti si už len ladia posledné detaily.

Tak, či onak, prečítajte si tiež dokedy budú nákupné centrá otvorené: Zistili sme pre vás: Takto budú otvorené nákupné centrá a známe obchody počas sviatkov v hlavnom meste

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM