Michaela Katonová Samospráva

Zimná údržba v Lamači je v plnej prevádzke

Prvé trvalejšie sneženie počas tohtoročnej zimy v Bratislave uviedlo do pohotovosti aj členov pracovnej čaty Miestneho úradu Bratislava-Lamač. Počas dnešného rána a predpoludnia pomáhalo odhŕňať sneh a čistiť komunikácie šesť pracovníkov.

Ilustračný obrázok k článku Zimná údržba v Lamači je v plnej prevádzke
Zdroj: TASR

„Pracovná čata má pre potreby zimnej údržby k dispozícii štyri stroje, vrátane prídavných zariadení i snehovej frézy,“ informovala prednostka Lamača Michaela Kövári Mrázová. Na posyp komunikácií má Lamač v zásobe 19 ton posypového materiálu.

Okrem pracovníkov mestskej časti bolo možné v uličkách Lamača vidieť aj obyvateľov rodinných domov, ktorí čistili chodníky a prístupové komunikácie pred svojimi nehnuteľnosťami.

Podľa Slovenského hydrometeorolo­gického ústavu má aj v stredu 6. januára slabo snežiť. Rovnako budú pretrvávať počas dňa mínusové teploty.

Bratislavský magistrát dnes vyzval motoristov na zvýšenú opatrnosť na cestách, najmä pri prechádzaní cez mosty a kopcovité časti hlavného mesta.

Foto ilustračné

Prečítajte si tiež: Pohostinstvá v Lamači budú otvorené dlhšie

Do nového roku praje väčšina politikov občanom hlavne zdravie. Prečítajte si novoročné vinše primátora aj starostov mestských častí

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM