Lucia Lauková Rôzne

Zima hlási návrat: Miestami môžu napadnúť desiatky centimetrov snehu

Budúci týždeň má prísť pani zima so snežením na celé Slovensko. Tentokrát má šnúra chladných a zasnežených dní zotrvať dlhšie.

Ilustračný obrázok k článku Zima hlási návrat: Miestami môžu napadnúť desiatky centimetrov snehu
5
Galéria
Zdroj: TASR

Zima by sa mala vrátiť na začiatku budúceho týždňa. Podľa imeteo.sk nás zároveň čaká dlhšie trvajúca šnúra chladnejších a zasnežených dní. Klesať budú postupne aj teploty. Na celom území má v noci mrznúť, pričom na severe môže mrznúť aj počas dňa.

„Maximálne teploty by od utorka mali na našom území stúpať na maximálne +3 °C, no na západe územia môže byť až do +5 °C,“ uvádza portál.

Veľa snehu má napadnúť najmä na severe Slovenska. „Tu sa totiž bude prejavovať náveterný efekt severozápadného, vlhkého prúdenia. Takýto vlhký vzduch tu v zimných mesiacoch prináša pomerne výdatné sneženie, ktoré pre sever dokáže priniesť desiatky centimetrov snehu a snehovú kalamitu,“ varuje imeteo.sk.

Aktuálne numerické výstupy počítajú podľa imeteo.sk s tým, že sneženie bude najintenzívnejšie v utorok 11. decembra a v stredu 12. decembra a napadnúť môže niekoľko centimetrov snehu, na horách pôjde o desiatky.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM