Maros Palesch Krimi

Zhoreli aj bezdomovci

V stredu (02.11.), v čase o 23.10 hod. bola vyslaná policajná hliadka na preverenie oznámenia na Kopčiansku ulicu v Bratislave, kde mala horieť opustená budova.

Policajti sa na mieste skontaktovali so zasahujúcimi príslušníkmi HaZZ a RZP, ktorí im uviedli, že v sanitke majú osobu so značnými popáleninami na tele. Osoba bola pri vedomí, preto policajtom uviedla svoju totožnosť. V tomto prípade išlo o 63 ročnú ženu – bezdomovkyňu.

Tá ďalej policajtom uviedla, že v čase vzniku požiaru spala a zobudila sa až keď už horelo. Taktiež uviedla, že v predmetnej budove mali prespávať ďalší bezdomovci, ktorí vždy keď bolo vonku chladnejšie, tak si v objekte kúrili otvoreným ohňom. V dôsledku tohto požiaru sa oheň rozšíril aj na vedľajšiu budovu, ktorá slúži ako sklad.

V čase približne o 06.00 hod. bol požiar uhasený a následne začali budovu prehľadávať príslušníci HaZZ ohľadom zistenia, či sa v budove nachádzali aj ďalší ľudia. Na zhorenisku boli zatiaľ nájdené tri torzá obhorených ľudských tiel. Miesto zhoreniska si po uhasení požiaru prevzal vyšetrovateľ PZ z Okresného riaditeľstva PZ Bratislava V, ktorý začal trestné stíhanie vo veci zločinu všeobecného ohrozenia.

Páchateľovi tak po dokázania viny hrozí trest odňatia slobody na 4 – 10 rokov.

Zdroj: KR PZ Bratislava, František Peczár

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM