Správy Samospráva

Zelený taxík po minuloročnom úspechu opäť vyrazí do ulíc Rače

Obyvatelia Rače budú môcť aj tento rok využívať služby zeleného taxíka. Minulý rok odviezol viac ako 300 metrov kubických odpadu.

Ilustračný obrázok k článku Zelený taxík po minuloročnom úspechu opäť vyrazí do ulíc Rače
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Rača

Bratislavská mestská časť Rača zaviedla pre svojich obyvateľov službu zelený taxík v minulom roku. Chcela tak predísť tvorbe čiernych skládok. Služba mala úspech a Račania ju budú môcť využívať aj tento rok od 18. apríla.

Význam zeleného taxíka

Zelený taxík má zabrániť tvorbe skládok rastlinného pôvodu a odkladaniu objemného komunálneho odpadu na verejných priestranstvách. Služba je určená výhradne pre občanov s trvalým alebo prechodným pobytom na území mestskej časti Rača. Poplatok za službu je 8 eur, pre ľudí starších ako 62 rokov sú to 2 eurá.

Prevádzku zeleného taxíka zabezpečujú pracovníci oddelenia životného prostredia – strediska čistoty, ktorí budú odvážať odpad na základe objednávky raz týždenne. Minulý rok, počas siedmych mesiacov prevádzky, odviezli viac ako 300 metrov kubických odpadu.

Otvoria aj zberný dvor

Spolu so službou zelený taxík začne od 18. apríla opäť fungovať aj zberný dvor. Na zberný dvor Pri Šajbách môžu obyvatelia Rače bezplatne odovzdať objemný komunálny odpad, drobný stavebný odpad a biologicky rozložiteľný odpad rastlinného pôvodu.

Obe služby môžu Račania využívať do 15. novembra tohto roka.

Ilustračný obrázok

Odstraňovanie čiernych skládok v Rači
5
Galéria
Zdroj: Bratislava - Rača
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM