Správy Samospráva

Zbúrať a postaviť nanovo. To je vraj najlepšie riešenie zlého stavu mosta na Bojnickej ulici

Most ponad železničnú trať na Bojnickej ulici v Novom Meste museli ešte v novembri minulého roka uzavrieť pre havarijný stav

Ilustračný obrázok k článku Zbúrať a postaviť nanovo. To je vraj najlepšie riešenie zlého stavu mosta na Bojnickej ulici
Zdroj: Google Maps

V týchto dňoch na ňom robili odborníci záťažové skúšky a zistili, že riešením zlého stavu je kompletná výmena mostného telesa.

Korózia

Stavebná fakulta Slovenskej technickej univerzity pôvodne konštatovala rozsiahlu delamináciu krycej vrstvy a výraznú koróziu výstuže v konštrukcii mos­ta.

„Z bezpečnostných dôvodov bolo nutné v prvom rade odtiaľ vylúčiť všetku dopravu. Následne sa realizoval prepočet zaťažiteľnosti a zaťažovacia skúška, ktorá stanoví druh a režim dopravy, ktorý bude možné dočasne vrátiť na most,“ spresnila samospráva.

Komplikácie

Uzavretie mosta a obchádzkové trasy spôsobujú komplikácie v tomto území, odborné posudky však podľa mesta jasne konštatovali, že poškodený most už neznesie dopravu v pôvodnom režime.

„Dúfame, že dopravu bude možné na základe výsledkov zaťažovacej skúšky po podopretí konštrukcie v priestoroch pilierov a po úprave povrchu čoskoro aspoň sčasti vrátiť na most a v istej miere odľahčiť dopravnú situáciu do času realizácie nového mosta,“ dodal magistrát.

Zdroj: Facebook.com/Bratislava - hlavné mesto SR
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM