Rôzne

Nevšedná prehliadka Bratislavy: Elektrobus vás odvezie na miesta, kde končí odpad

Komentovaný zájazd autobusom s odborníkmi na palube vám ukáže, aké dôležité je zaobchádzať s odpadom zodpovedne.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedná prehliadka Bratislavy: Elektrobus vás odvezie na miesta, kde končí odpad
8
Galéria
Zdroj: TASR

O odpade a separovaní sa hovorí v súčasnosti čoraz viac a naliehavejšie. Ak chcete vedieť, kde každodenný odpad končí a ako sa s ním nakladá, nezmeškajte originálnu exkurziu po Bratislave.

Všetky cesty vedú k odpadu

Elektrobus vás odvezie na miesta, kde sa odpad hromadí, zhodnocuje a kde dostáva druhú šancu. „Vydajte sa na prekvapivú okružnú jazdu a zistite na vlastnej koži, kam putuje plechovka, keď ju vyhodíte, kam odteká voda z vašej kúpeľne a kde končí vaše staré oblečenie,“ pozývajú organizátori podujatia.

Komentovaný zájazd autobusom s odborníkmi na palube vás zavedie na miesta, kam v Bratislave putujú suroviny. Uvidíte, ako sa recyklujú, čistia alebo ukladajú. Môžete si vybrať z dvoch prehliadkových trás po bratislavských spaľovniach odpadu, čistiarniach odpadových vôd, komunitných kompostárňach alebo zberniach surovín.

Počas zážitkovej jazdy sa aj mnohému priučíte. Dozviete sa, aké dôležité zodpovedne s odpadom zaobchádzať a ako jednoducho sa odpad môže stať zdrojom.

„Súčasťou exkurzie bude prezentácia bratislavskej mapy Cirkulárnej ekonomiky. Zachytáva infraštruktúru odpadového hospodárstva a miesta, ktoré fungujú na princípoch cirkularity, zdieľanej ekonomiky a zero waste,“ približujú organizátori.

Prvá trasa:

Stará Tržnica – spaľovňa Odpadov OLO, Vlčie Hrdlo – OLO zberný dvor, Ivánska cesta – IKEA, výkup a predaj použitého nábytku – Bučina EKO Petržalka, spracovateľ dreva – Stará Tržnica + UpCity, Švihaj Šuhaj, zber oleja, Oáza

10:00 – 12:30 hod. (prvý turnus), 13:30 – 16:00 hod. (druhý turnus)

Druhá trasa:

Stará Tržnica – BVS, čistiareň odpadových vôd – Ekocharita zber textilu, Petržalka – Komunitné kompostovisko – Hájpark – Stará Tržnica + UpCity, Švihaj Šuhaj, zber oleja, Oáza

10:00 – 12:30 hod. (prvý turnus), 13:30 – 16:00 hod. (druhý turnus)

sobota 19. októbra / cena lístka je 15 eur, študenti, dôchodcovia, učitelia a držitelia preukazu ZŤP 7 eur / podujatie nie je vhodné pre deti do 12 rokov / viac sa dozviete TU

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Nová triediaca linka odpadu v priestoroch spaľovne odpadu spoločnosti OLO
8
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM