Eva Sládková Správy Samospráva

Zátarasy konečne zmizli! Cyklomost slobody je opäť slobodný

Dočkali sme sa! Cyklomost slobody v Devínskej Novej Vsi je opäť voľný a prejsť do Rakúska môžete bez obmedzení. Kamera tam však zostáva.

Ilustračný obrázok k článku Zátarasy konečne zmizli! Cyklomost slobody je opäť slobodný
17
Galéria
Zdroj: TASR

Dlho to v našej krajine pripomínalo časy, na ktoré už málokto chcel spomínať. Z Devínskej Novej Vsi sme mohli dlhé týždne na rakúsku stranu len pozerať, no od dnes (piatok 5.6.) je všetko inak. Cyklomost slobody je opäť voľný.

„Bolo to najťažšie rozhodnutie v mojom živote a aj keď sme hľadali iné cesty, neboli možné. Most sme museli zatarasiť a bol aj pod dohľadom kamery. Veľmi sa teším, že sa to už skončilo,“ vraví starosta Devínskej Novej Vsi Dárius Krajčír.

Pochopenie

Ako dodáva starosta, obyvatelia mestskej časti uzatvorenie mosta spočiatku veľmi vítali.

„Až ma prekvapilo, aká pozitívna odozva bola. Ľudia pochopili, že ide o našu ochranu. Ako sa však situácia zlepšovala a postupne sa uvoľňovali opatrenia, stále častejšie sa pýtali, kedy už otvoríme aj náš most,“ dodáva Dárius Krajčír.

Dokonca sa začala už pýtať aj rakúska strana, kedy most otvoria. Dlho očakávané usmernenie od vlády prišlo dnes ráno a tak most konečne otvorili. Kamera tam však zostáva.

„Keď už sme ju tam nainštalovali, využijeme ju na živú panorámu, aby si ľudia mohli na internete pozrieť, aká je situácia na moste. V neposlednom rade nám poslúži aj na robenie štatistík o využívaní mosta a na kontrolu bezpečnosti,“ uzatvára starosta.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM