Rôzne

Zapojte sa do zbierky pre onkologických pacientov v Bratislave

Pomáhať si je ľudské. Bratislavské dobrovoľnícke centrum preto aj v tomto roku organizuje Týždeň dobrovoľníctva 2016. Druhý ročník bude prebiehať od 16. do 22. septembra 2016 a zapojiť sa môžete aj vy.

Ilustračný obrázok k článku Zapojte sa do zbierky pre onkologických pacientov v Bratislave
Zdroj: TASR

„Cieľom Bratislavského týždňa dobrovoľníctva nie je len vytvoriť jednorazové dobrovoľnícke príležitosti, ale dať priestor organizáciám, aby sa prostredníctvom rôznych aktivít spropagovali,“ uvádza Bratislavské dobrovoľnícke centrum.

Pridajte sa k dobrovoľníkom

V celom kraji budete mať možnosť zapojiť sa do dobrovoľníckych aktivít na rôznych miestach v Bratislave, priamo navštíviť organizácie, ktoré aktuálne hľadajú dobrovoľníkov v rámci dní otvorených dverí alebo sa zúčastniť Trhu dobrovoľníctva, ktorý sa uskutoční 17. septembra 2016 v Starej Tržnici.

Dobrovoľnícka skupina Vŕba organizuje zbierku materiálu a kníh, ktoré sú potrebné na aktivity dobrovoľníkov, ktoré realizujú s onkologickými pacientmi – materiál na tvorivé dielne – korálky, dekoračné servítky, čisté štetce, drôtiky, nové farby (temperové, akrilové, na sklo), sklené svietniky/poháriky na maľovanie alebo malé papierové krabičky bez vzoru.

Veľmi poteší aj instantná káva, vreckové čaje, cukor a neposlednom rade rôzne knihy, najmä beletria či poézia. Nezabudnite vopred kontaktovať koordinátorku dobrovoľníkov, aby ste sa mohli dohodnúť na presnom dni a čase dodania a na materiály. Monika Mikulová – 0948100539.

Poslanie Vŕby

Dobrovoľnícka skupina Vŕba je občianskym združením, ktoré sa venuje sprevádzaniu dospelých dlhodobo chorých a umierajúcich ľudí v Onkologickom ústave svätej Alžbety (OÚSA) a v Národnom onkologickom ústave v Bratislave. Jej poslaním je zmiernenie utrpenia a zlepšenie psychosociálnych podmienok pacientov a pacientiek v nemocnici. Dobrovoľníci a dobrovoľníčky nezištne venujú časť svojho voľného času v prospech pacientov a pacientiek – navštevujú ich, ponúkajú im ľudskú prítomnosť, spoluúčasť, pomáhajú im vyplniť čas hospitalizácie rôznymi činnosťami, jednoducho ich sprevádzajú.

Čítajte aj: Prácu humanitárnych pracovníkov na celom svete si pripomíname dnes

Ilustračný obrázok

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM