Tomáš Stupavský Samospráva

Záhorská Bystrica má svoju dobrovoľnícku komunitu

Likvidovať čierne skládky, ale aj pomáhať v stave núdze pri povodniach či kalamitách je cieľom Dobrovoľníckej komunity Záhorskej Bystrice, ktorá vznikla v tejto bratislavskej mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku Záhorská Bystrica má svoju dobrovoľnícku komunitu
Zdroj: Dnes24.sk

Zakladatelia združenia chcú prispieť i k podpore separovania odpadu, venovať sa chcú aj tvorbe projektov pre skrášlenie Záhorskej Bystrice.

„Sme radi, že sa už môžeme pochváliť vyčistením jednej z najväčších čiernych skládok v katastri Záhorskej Bystrice, za diaľničným nadjazdom v smere na Devínsku Novú Ves,“ informoval jeden zo zakladateľov združenia Dominik Neradovič.

Verí, že komunita bude mať čo najviac aktívnych členov. Jednoznačnú podporu má u mestskej časti, ktorá chce s komunitou aktívne spolupracovať. „Vnímam to ako ďalšiu snahu obyvateľov, ktorým nie je ľahostajné, ako mestská časť vyzerá a ako sa rozvíja,“ uviedol starosta Záhorskej Bystrice Jozef Krúpa.

Dobrovoľnícka komunita Záhorskej Bystrice je zatiaľ aktívna na sociálnej sieti, prostredníctvom ktorej bude informovať o svojich ďalších letných aktivitách.

„Do konca leta plánujeme určite niekoľko akcií, kde sa zameriame najmä na obnovu a výsadbu novej zelene a budeme sa snažiť pomôcť pri obnove parčíkov na Pútnickej ulici,“ informoval Neradovič. Dodal, že komunita má tiež v pláne zorganizovať veľkú akciu na vyčistenie okolitých lesov. Dobrovoľníci sa chystajú aj odstraňovať grafity na dopravných značkách, kontajneroch a zastávkach MHD v Záhorskej Bystrici.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM