Správy

Začiatok školského roka: Mestskí policajti dozrú na bezpečnosť detí

Policajti Mestskej polície hl. mesta SR Bratislavy aj počas nastávajúceho nového školského roka začnú realizovať preventívny projekt Bezpečná cesta do školy.

Ilustračný obrázok k článku Začiatok školského roka: Mestskí policajti dozrú na bezpečnosť detí
Zdroj: TASR

Jeho cieľom je, aby sa cez priechody pre chodcov v blízkosti vybraných základných škôl v ranných prípadne popoludňajších hodinách bezpečne dostali na druhú stranu cesty žiaci navštevujúci tieto základné školy.

S mestskými policajtmi sa v ranných prípadne popoludňajších hodinách budú môcť žiaci stretávať v blízkosti 20 základných škôl.

Na správanie sa detí v cestnej premávke bratislavskí mestskí policajti upozorňujú žiakov aj v rámci dopravnej výchovy, na ktorej sa, okrem iného, venuje pozornosť aj správaniu sa detí na priechodoch pre chodcov a bezpečnému prechádzaniu cez ne. Len v prvom polroku tohto roka touto formou dopravnej výchovy pomocou vlastného mobilného dopravného ihriska preškolili asi 2000 detí.

„V prvých školských dňoch je dôležitý aj výber bezpečnej cesty do školy. Rodičia by mali svoje deti vyprevádzať do školy až dovtedy, kým nie sú schopné samé bezpečne prejsť naučenú trasu. Zvolená cesta má byť z dopravného hľadiska čo najbezpečnejšia, a to aj vtedy, ak by sa tým prípadná vzdialenosť predĺžila,“ doplnil informácie hovorca Mestskej polície hl. mesta SR Bratislavy Peter Pleva.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM