Aktualizované KAW Správy Samospráva

ZABLOKOVANÉ cesty a kolaps dopravy: V Bratislave zatvárajú niektoré odbery priamo z auta

Dôvodom je zahltenie okolia odberných miest autami, ktorými sa otestovať prišli obyvatelia nielen z mestskej časti.

Ilustračný obrázok k článku ZABLOKOVANÉ cesty a kolaps dopravy: V Bratislave zatvárajú niektoré odbery priamo z auta
38
Galéria
Zdroj: TASR/Michal Svítok

Do Karlovky na testy už len bez auta

Karlova Ves od 14:00 hod. uzatvára drive-thru testovacie miesta v Slávičom údolí, pri Iuvente a pod mostom Lafranconi. Dôvodom je zablokovanie komunikácií a zahltenie okolia autami, ktorými sa otestovať prišli obyvatelia nielen z mestskej časti, ale celého západoslovenského kraja, najmä zo Záhoria. Informoval o tom hovorca Karlovej Vsi Branislav Heldes s tým, že uvedené miesta budú slúžiť na odbery pre peších.

Problémy aj v Ružinove a Petržalke

Starosta Ružinova Martin Chren upozorňuje, že na miestach drive-thru sú aktuálne odhady sú na 25 hodín čakania, ak ste na konci radu. „Polícia zrejme čoskoro zamedzí ďalším autám pridávať sa do kolón,“ dodáva Chren a pripomína aj to, že aktuálne (okolo poludnia) je asi najväčší problém na MÚ Mierová, kde desiatky ľudí čakajú napriek tomu, že toto miesto je určené na prednostné vybavenie tehotných žien a onkopacientov.

„Snažil som sa im dohovoriť, nech prejdú 100 metrov na ZŠ Mierová, kde to celkom podľa vašich správ odsýpa, ale väčšina si nedala povedať,“ skonštatoval sa starosta.

Na dlhé rady čakajúcich áut pri štyroch odberných miestach na parkovisku pri obchodnom centre upozorňuje aj mestská časť Petržalka.

Rozličné názory na drive-thru

Minister obrany SR Jaroslav Naď (OĽANO) na sobotňajšom tlačovom brífingu poznamenal, že samosprávy si vytvárali drive-thru miesta napriek odporúčaniam rezortu obrany, aby tak nerobili. „Ja ich nekritizujem, len konštatujem, viem, že to urobili pre svojich občanov,“ priznal minister, upozornil však, že zablokovanie komunikácií a kolóny áut spôsobili ráno napríklad to, že sa na viaceré odberné miesta v hlavnom meste nedostali autá vojakov, rozvážajúcich administratív­ne hárky.

Starostka Karlovej Vsi Dana Čahojová, naopak, vo videu na sociálnej sieti vyzýva, aby príslušníci polície a ozbrojených síl rešpektovali odporúčania zamestnancov miestnych úradov v súvislosti s usmerňovaním a pokynmi pri organizácii testovania. "Viem, že vy nie ste v strese a že sa nemusíte zodpovedať voličom, no my sme tu pre našich ľudí, poznáme miestne reálie a chceme, aby sa čo najviac tých, ktorí sa chcú otestovať, naozaj aj otestovať stihlo,“ povedala Čahojová.

Dôležité upozornenie! Je nám nesmierne ľúto, ale od 14.00 s definitívnou platnosťou uzatvárame Drive in pod mostom...

Posted by Karlova Ves on Saturday, October 31, 2020

Aktuálne asi najväčší problém máme na MÚ Mierová, kde desiatky ľudí čakajú napriek tomu, že toto miesto je určené na...

Posted by Martin Chren - starosta Ružinova on Saturday, October 31, 2020
Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM