Krimi

Za zabitie diviaka mali ísť za mreže. Sudkyňa ich však oslobodila

Bratislavskí policajti zastavili ešte počas minulého roka mladíkov s mŕtvym diviakom v kufri. Za tento čin im hrozilo väzenie, ale situácia sa nečakane zvrtla.

Ilustračný obrázok k článku Za zabitie diviaka mali ísť za mreže. Sudkyňa ich však oslobodila
3
Galéria
Zdroj: TASR

Ešte v lete minulého roka zastavili bratislavskí policajti posádku auta s mŕtvou divou sviňou v kufri. Zatiaľ čo policajti mali v prípade jasno a mladú partiu navrhli obžalovať z pytliactva, sudkyňa mala iný názor. O prípade informoval spravodajský portál noviny.sk.

Mladí muži policajtom tvrdili, že diviaka zrazili po ceste. Auto však nebolo vôbec poškodené. Po výsluchoch policajti obvinili troch mužov z pytliactva.

„Po zabezpečení dôkaznej situácie, bola vec ukončená na podanie obžaloby,“ povedala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Lucia Miháliková. S týmto názorom sa stotožnil aj prokurátor. Celý prípad tak skončil na stole sudkyne. Trojici hrozilo až dvojročné väzenie.

Podľa súdu nejde o trestný čin

Prípad sa ocitol na Okresnom súde v Bratislave. Podľa súdu ale nejde o trestný čin, ide o skutok, ktorý by bol priestupkom. Namiesto väzenia alebo podmienečného trestu by trom pytliakom hrozila maximálne pokuta.

Prípad ešte definitívne nekončí. Na rade je opäť prokuratúra. Tá môže ešte protestovať proti rozhodnutiu sudkyne. Mladí muži sa tak možno predsa len postavia pred súd.

Ilustračný obrázok

Polícia
3
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM