Rôzne Správy

Za letnými radovánkami netreba cestovať k moru. Dovolenku si naplno užijete aj pri Draždiaku

Na Veľkom Draždiaku si okrem vodných bicyklov môžete užiť aj paddleboarding či plážový volejbal. Samospráva zabezpečila aj praktické novinky.

Ilustračný obrázok k článku Za letnými radovánkami netreba cestovať k moru. Dovolenku si naplno užijete aj pri Draždiaku
11
Galéria
Zdroj: SUPportal.sk

Ak vám financie nedovolia cestovať za slnkom k moru, skúste si ho užiť doma, napríklad pri petržalskom jazere Veľký Draždiak. Hoci kvôli elektrickému vedeniu, ktoré sa tiahne ponad vodnú plochu nie je oficiálnym prírodným kúpaliskom, zábavy si tu užijete neúrekom.

Na doske po hladine

Paddleboarding vznikol na Havaji v 60. rokoch 20. storočia. V posledných rokoch si ho obľúbili aj Slováci a získava si čoraz väčšiu popularitu. Plavenie sa na doske po stojačky (stand up paddle) umožňuje jazdu po jazerách alebo priehradách, splavovanie rieky alebo aj surfovanie na morských vlnách. Paddleboardy sa ovládajú ľahko a intuitívne. Najťažšie je udržať rovnováhu na doske, kde potrebujete zapojiť takmer všetky svaly tela. Ak si chcete tento údajne „návykový“ šport vyskúšať, máte pri Draždiaku jedinečnú príležitosť. Požičovné paddleboardu je 7 eur na hodinu.

Plážový volejbal aj tenis

Pri Veľkom Draždiaku si môžete užiť aj plážový volejbal. Ak to tam ešte nepoznáte, skúste sa skontaktovať so skupinou pre návštevníkov areálu plážových športov. Na sociálnej sieti sa dozviete najnovšie aktuality o aktivitách Beach Volley Clubu Draždiak, dohodnete si spoluhráčov aj protihráčov. Kúsok od jazera nájdete aj tenisové kurty.

Požičovňa bicyklov

Už niekoľko rokov je na Veľkom Draždiaku samozrejmosťou aj požičovňa vodných bicyklov. K dispozícii sú počas prázdninových pracovných dní aj počas sviatkov. Bicykel vám požičajú za 8 eur na hodinu.

Novinky od samosprávy

Petržalská samospráva každé leto na jazere zabezpečuje záchrannú službu. Tento rok pribudla aj maličkosť, ktorá však návštevníkov poteší nemenej. Samospráva sa totiž s prevádzkovateľom reštaurácie Oáza dohodla, že návštevníkom Veľkého Draždiaka zdarma sprístupnia ich verejné toalety, ktoré sa nachádzajú v samostatnom objekte vedľa reštaurácie. Toalety môžu ľudia využívať do konca prázdnin.

Pribudli aj dve prezliekacie kabíny, ďalšie dve budú nainštalované na budúci týždeň. Jedna kabína stojí pri bufete vedľa súkromnej nemocnice s poliklinikou Medissimo a druhú nájdete v blízkosti Ústavu lekárskej kozmetiky, vedľa reštaurácie Oáza. Ďalšia ešte pribudne pri plážovom volejbalovom ihrisku a posledná na brehu, kde stojí stožiar elektrického vedenia, pri bufete.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM