Rôzne

FOTO: Na Veľkom Draždiaku by mohlo v budúcnosti vyrásť drevené mólo

Vicestarosta Ján Bučan zverejnil vizualizácie, ktoré majú otvoriť diskusiu o tom, ako by mohol vyzerať Veľký Draždiak. Do riešenia zapojí aj Petržalčanov.

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Na Veľkom Draždiaku by mohlo v budúcnosti vyrásť drevené mólo
5
Galéria
Zdroj: Ján Bučan - My sme Petržalka

Okolie prírodného kúpaliska Veľký Draždiak trápi Petržalčanov už roky. Hoci v blízkosti jazera v minulom roku pribudlo niekoľko nových smetných košov a zopár lavičiek, podľa obyvateľov je stále čo vylepšovať.

Revitalizácia Draždiaka

Na problematiku sa zameral aj kandidát na starostu Petržalky – súčasný vicestarosta a šéf občianskeho združenia My sme Petržalka Ján Bučan. V spolupráci s architektom Balázsom Füzékom navrhol formou vizualizácií možné zmeny pre toto územie. Tie majú otvoriť diskusiu o tom, ako by mohol Veľký Draždiak vyzerať. Do riešenia participatívne zapojí aj Petržalčanov.

„Za posledných tridsať rokov pribudli pri Veľkom Draždiaku tri smetné koše, štyri lavičky a jedno ihrisko – to je strašne málo. Z mojich rozhovorov s Petržalčanmi vyplýva, že si želajú zachovať prírodný ráz, no zlepšiť čistotu a spríjemniť pobyt pri jazere. Preto sme spolu so známym a talentovaným architektom Balázsom Füzékom pripravili návrh, ktorý by som v prípade zvolenia za starostu Petržalky mohol presadiť,“ avizoval Bučan na sociálnej sieti.

V okolí jazera by tak podľa jeho návrhu mohli byť osadené nové lavičky z prírodného materiálu, sezónne lehátka, mólo, stanovisko pre plavčíka, drevená pergola, ktorá má spríjemniť pobyt v podobe tieňa, a pod ktorou by mohli byť napríklad sprchy či sezónne kabínky na prezlečenie.

Bučan tiež prisľúbil, že revitalizácia neskončí len lokalitou na strane, kde stoja stánky. „Vizualizácia ale bola robená iba pre územie, ktoré patrí mestskej časti. Ostatné lokality sú buď súkromné alebo patria štátnym lesom – tak bude potrebná súčinnosť, o ktorú sa tiež budem snažiť,“ dodal a nezabudol spomenúť ani plány na prekládku elektrického vedenia ponad Draždiak. Zmeny bude podľa Bučana financovať mestská časť.

Revitalizácia Veľkého Draždiaka
5
Galéria
Zdroj: Ján Bučan - My sme Petržalka
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM