Martin Zvolensky Futbal

Za 360 minút jeden gól

Belasí privítali v 16.kole extraligového kolotoča mužstvo spod Zobora. Obe mužstvá v posledných kolách nevyhrali, navyše Nitra pricestovala bez zraneného Ráka, takže jednoznačným favoritom bol domáci Slovan.

Na Pasienkoch sa začalo so štvrťhodinovým oneskorením, keďže Nitrania si pôvodne obliekli nesprávnu sadu dresov, podobnú tým domácim. Oba tímy sa v úvodnej päťminútovke zahrievali a prvú vážnejšiu príležitosť si vytvoril až v 7. minúte Hodúr, no strelou z vnútra veľkého vápna rozvlnil iba bočnú sieť domácej brány. O minútu neskôr vypálil na opačnej strane z veľkej diaľky Guédé a Hroššo končekmi prstov vytlačil loptu nad brvno. V ďalšom priebehu hry sa ani jednému mužstvu v dôsledku množstva nepresností nepodarilo vytvoriť si súvislejší tlak a hra sa odvíjala predovšetkým medzi šestnástkami. Blízko k otvoreniu skóre bol v 26. minúte domáci Saláta, keď jeho zakončenie hlavou po priamom kope z pravej strany len tesne minulo priestor troch žrdí. V závere prvej štyridsaťpäťmi­nútovky si obaja brankári ešte siahli na loptu, keď najprv Glendov pokus doplachtil do Putnockého náručia a minútu pred koncom polčasu Šebo prinútil k zákroku pozorného Hrošša.
Po zmene strán Slovan zvýšil aktivitu, no ako prvý musel v 52. minúte zasahovať po strele Tótha z priameho kopu Putnocký. O tri minúty neskôr spálili belasí dovtedy najväčšiu tutovku, keď Ivana trafil ľavú žrď nitrianskej svätyne a Grendel nedokázal usmerniť odrazenú loptu do odkrytej brány. Platonický tlak Slovana neprinášal efekt, na čo domáci tréner Jarolím zareagoval k nevôli divákov vystriedaním Šeba Kordičom. V 71. minúte sa na pravej strane uvoľnil Bagayoko, lopta z jeho kopačky však skončila iba na bočnej sieti. Na začiatku záverečnej desaťminútovky sa už-už dostával na hranici šestnástky k zakončeniu Kordič, no rovnako ako niekoľko sekúnd predtým na opačnej strane Kotora stroskotal na obrancovi. Sedem minút pred záverečným hvizdom nevyužil zoči-voči Putnockému tutovku Valenta a keď sa cez hradbu tiel pred Hroššom neujala ani Ivanova delovka, zápas sa pred zrakmi 2150 divákov skončil bezgólovou remízou. Bilancia belasých je žalostná. V štyroch ligových stretnutiach dokázali streliť len jeden gól a zisk titulu ostáva len v rovine snov. Zatiaľ nepomohla ani výmena trénerov. Slovan nevozí body z ihrísk súperov a navyše ich stráca už aj na Pasienkoch.

Slovan Bratislava – FC Nitra 0:0
Rozhodoval: Chmura, ŽK: Dosoudil, Pečnik – Tóth, Hodúr, Košút, Hroššo, 2150 divákov.
Zostavy:
Slovan Bratislava: Putnocký – Bagayoko, Saláta, Dosoudil, Pečnik – Žofčák, Grendel (87. Kuzma), Guédé, Králik (70. Kiss) – Ivana, Šebo (63. Kordič)
FC Nitra: Hroššo – Kotora, Tóth, Harbuľák, Áč – Kaspřák, Štetina, Šimončič, Glenda (66. Valenta) – Hodúr – Košút (74. Leško)

Karel Jarolím, tréner Slovana:
„Do zápasu sme nevstúpili dobre. Z prvých akcií sme mohli vyťažiť viac. V našej hre bolo veľa nepresností, boli sme splašení. V druhom polčase sme to trochu preskupili, boli sme nebezpečnejší, no nie sme schopní presadiť sa gólovo. Chýba nám šťastie aj väčší pokoj v zakončení. Bez streleného gólu sa nedá zvíťaziť.“

**Ivan Galád, tréner Nitry: ** „My sme sa po nešťastných výsledkoch chceli rehabilitovať a ukázať nitrianske srdce. V rámci svojich možností sme sa pokúsili dosiahnuť dobrý výsledok. Mohlo to dopadnúť ešte lepšie, no myslím si, že aj so šťastím sme uhrali remízu. Chlapci sa presvedčili, že s poctivým futbalom sa dá hrať aj proti takému silnému súperovi, akým je Slovan.“

zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM