Rôzne Správy

Z neurochirurgie na Kramároch odchádzajú viacerí lekári

Situáciu sleduje aj ministerstvo zdravotníctva. Vedenie kliniky ho ubezpečilo, že zdravotná starostlivosť je zabezpečená.

Ilustračný obrázok k článku Z neurochirurgie na Kramároch odchádzajú viacerí lekári
Zdroj: UNB

Z neurochirurgickej kliniky Nemocnice L. Dérera na bratislavských Kramároch odchádzajú štyria lekári. V súčasnosti im plynie dvojmesačná výpovedná lehota. Dôvodom majú byť nezhody s vedením kliniky, informovala televízia Markíza.

Starostlivosť je zabezpečená

„Jeden z nich je atestovaný lekár, ostatní traja lekári sú zatiaľ neatestovaní. Pacientov však môžeme ubezpečiť, že poskytovanie zdravotnej starostlivosti na pracovisku Neurochirurgickej kliniky LF UK, SZU a UNB je realizované v plnom rozsahu,“ uviedla hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) Eva Kliská. Vedenie nemocnice robí podľa jej slov všetky potrebné kroky k tomu, aby zlepšovalo podmienky na prácu lekárov a ostatných zdravotníckych pracovníkov.

Situáciu sleduje aj ministerstvo zdravotníctva. Vedenie kliniky ho ubezpečilo, že zdravotná starostlivosť je zabezpečená. „S vedením nemocnice zároveň analyzujeme aj rozšírenie lôžkového fondu neurochirurgie, takisto investujeme do nemocníc formou kapitálových výdavkov, už čoskoro bude na klinike nová RTG technika a postupne ďalšie nové prístrojové vybavenie,“ reagovala hovorkyňa rezortu Zuzana Eliášová.

Klinika na Kramároch je vrcholovým neurochirurgickým pracoviskom v SR s pre- a postgraduálnym doškoľovaním lekárov a sestier.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM