Nina Táborská Rôzne

Z Bratislavy do Viedne už aj vzduchom! Bratislavské letisko predstavilo nové letecké spojenia

Rakúska letecká spoločnosť Niki, dcérska firma leteckého prepravcu airberlin, začne od apríla 2015 lietať z Bratislavy do Bruselu, na Malorku a pribudne aj najkratšie spojenie medzi dvoma krajinami na svete a to z Bratislavy do Viedne.

Ilustračný obrázok k článku Z Bratislavy do Viedne už aj vzduchom! Bratislavské letisko predstavilo nové letecké spojenia
Zdroj: TASR

Letecká spoločnosť NIKI rozširuje svoju sieť letov. Od apríla budúceho roka bude rakúska dcérska spoločnosť leteckého dopravcu airberlin realizovať celkom nové lety z Bratislavy. Lety do Bruselu spoja „hlavné mesto Európy“ priamo s Bratislavou, zabezpečený bude tiež prístup do siete oneworld.

Oznámil to dnes na tlačovej konferencii v Bratislave predseda predstavenstva a generálny riaditeľ Letiska M. R. Štefánika – Airport Bratislava Ivan Trhlík spolu s generálnym riaditeľom spoločnosti Niki Christianom Lesjakom.

Pribudnúť má tiež unikátne letecké spojenie z Bratislavy do Viedne. Na túto skutočnosť ako prvý upozornil spravodajský portál Aktuálne.sk, podľa ktorého bude toto spojenie pre cestujúcich znamenať najmä prístup do siete letov Niki s napojením sa na lety do dovolenkových destinácií v Stredomorí.

„Túto spoluprácu osobne považujem za zásadnú pre ďalší rozvoj letiska Bratislava, ktorý očakávame v najbližšej budúcnosti. A to nielen preto, že otvárame priame letecké spojenia z Bratislavy, ale predovšetkým preto, že prostredníctvom aliancie oneworld a siete Etihad Airways sa bratislavské letisko dostane do globálnych distribučných systémov. Prakticky teda každý cestujúci kdekoľvek na svete bude mať možnosť kúpiť si letenku z a do Bratislavy,“ priblížil Trhlík.

Letecká spoločnosť Niki bude podľa Lesjaka ponúkať od apríla 2015 medzi Bratislavou a Bruselom v čase od pondelka do piatka dva lety denne. „Keď v júli 2016 prevezme Slovensko na pol roka predsedníctvo v Rade EÚ, bude mať tak krajina k dispozícii letecké spojenie s Bruselom, hlavným sídlom Európskej únie,“ zdôraznil Lesjak.

Do Bruselu spočiatku bude lietať s lietadlom typu Embraer 190, neskôr s Airbusom. Na Malorku sa budú využívať stroje typu Airbus.

Letecká spoločnosť Niki bola založená v roku 2003. Je druhým najväčším leteckým prepravcom na letisku vo Viedni. V roku 2013 prepravila približne 5 miliónov pasažierov. Spoločnosť airberlin ako druhá najväčšia nemecká letecká spoločnosť prepravila v roku 2013 vyše 31,5 milióna cestujúcich, každoročne do lieta do 171 destinácií.

Letisko M. R. Štefánika rozširuje svoje pole pôsobnosti. Len pred mesiacom oznámila nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair, že na Bratislavskom letisku otvorí v marci 2015 svoju prvú bázu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM