Nina Táborská Rôzne

Lietate s Ryanair? Nízkonákladová letecká spoločnosť otvorí v Bratislave svoju prvú bázu! Pribudne nový let do Madridu

Nízkonákladová letecká spoločnosť Ryanair otvorí v marci 2015 na Slovensku svoju prvú bázu. A to s dvoma bázovanými lietadlami a 16 leteckými linkami, v rámci ktorých pribudne aj nový let do Madridu.

Ilustračný obrázok k článku Lietate s Ryanair? Nízkonákladová letecká spoločnosť otvorí v Bratislave svoju prvú bázu! Pribudne nový let do Madridu
Zdroj: TASR

Na tlačovej konferencii v Bratislave to avizoval generálny riaditeľ Ryanairu Michael O'Leary.

„Dúfam, že o nejakú dobu sa nám podarí priniesť do Bratislavy aj tretie a štvrté lietadlo,“ avizoval O'Leary. Firma tak podľa jeho slov investuje v Bratislave viac ako 200 miliónov dolárov (160,6 milióna eur). Nová báza by mala podľa dopravcu priniesť 60 letov týždenne a milión prepravených cestujúcich ročne. Pre dopravcu je to jeho 71. báza.

V lete budúceho roka plánuje Ryanair lietať štyrikrát do týždňa do Londýna, Milána a Ríma. Trikrát do týždňa zase do Paríža, Madridu, Liverpoolu či Bruselu. Dvakrát do týždňa to budú lety napríklad do Barcelony, Edinburghu či Malagy.

Podľa generálneho riaditeľa Letiska M. R. Štefánika Ivana Trhlíka sa týmto bratislavské letisko definitívne dostáva na leteckú mapu Európy.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM