Webnoviny - Rôzne

Z bratislavskej zoo ušla opica a blokovala dopravu

Z bratislavskej zoologickej záhrady dnes ráno ušla opica. Jej rodičia sa do medzery nezmestili, zostali teda vnútri.

Išlo o malého gibona zlatolíceho menom Linda. „Pohyb malej opičky Lindy v areáli zistila v skorých ranných hodinách ošetrovateľka. Spolu s ďalšími zamestnancami zoo sa ju snažili chytiť, ale stresovaná opička ušla mimo areálu,“ povedala pre Čas.sk riaditeľka bratislavskej zoologickej záhrady Miloslava Šavelová. Mláďa zrejme prekĺzlo cez vykrivené a roztiahnuté mreže klietky.

Mláďa opice útekom spôsobilo problémy nielen pracovníkom samotnej zoo, ale aj vodičom. Zablokovalo totiž dopravu na Patrónke a skomplikovalo tak život vodičom, ktorí sa ponáhľali ráno do práce. „Včera ten otvor na klietke ešte nebol, zrejme niekto mrežu páčil. Opička sa cez malý otvor dostala von, ale dnu sa už nevedela vrátiť. Napokon ju v neďalekom podchode chytil zamestnanec zoo tak, že si vyzliekol tričko a hodil ho na opičku. Už je späť, už aj jedla,“ dodala.

Bratislavská zoo má s útekmi zvierat niekoľko skúseností. V roku 1991 sa z klietky dostal tiger. Prelomil závoru, rozškriabal prehnité dvere a preháňal sa po záhrade. Pred šiestimi rokmi zas ušiel samček kapybary. Dva dni najskôr pobehoval po areáli, potom sa dostal na slobodu. Chytili ho, no ušiel opäť a dodnes ho nenašli.

Informovali o tom webové stránky www.pluska.sk a www.cas.sk.

SITA

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM