KAW Iné športy Šport

Bratislavčania, šup do trenírok! Otvorili CVIČKÁ - parádne IHRISKÁ s tréningovým programom

Športové stanovištia - Cvičká nájdete na nábreží Dunaja. Spojené sú bežeckými okruhmi.

Ilustračný obrázok k článku Bratislavčania, šup do trenírok! Otvorili CVIČKÁ - parádne IHRISKÁ s tréningovým programom
7
Galéria

Ak ste sa doteraz nedonútili k pravidelnému cvičeniu – máme pre vás skvelú inšpiráciu.

Hýbte sa s Cvičkom

Hlavné mesto totiž prišlo s novým projektom s názvom Cvičko. Je teda načase „kopnúť do vrtule“ a zamerať sa na zdravý životný štýl a pohyb.

Priamo v centre Bratislavy pribudlo šesť nových workoutových ihrísk, zostava jednotlivých cvičiacich prvkov sa na každom ihrisku líši.

Niektoré sú uspôsobené viac na posilňovanie s vlastnou váhou, iné zase na posilnenie srdcovo-cievneho systému. Informovalo o tom hlavné mesto na svojom webe.

Videonávod

„Čím viac možností na aktívny život obyvatelia mesta a návštevníci Bratislavy majú k dispozícií, tým lepšie. Otvárame nie jedno, ale rovno šesť nových workoutových ihrísk a chceme, aby si ich užili aktívni športovci, ale aj tí, ktorí možno pohyb do svojho života práve začleňujú,“ povedal na sobotňajšom (13. 8.) otvorení ihrísk primátor Bratislavy Matúš Vallo.

V rámci Cvička magistrát pripravil bezplatne aj „videonávod“ ako ich používať a to prostredníctvom trénerského programu od Maroša Molnára, jedného z našich top slovenských trénerov.

Nové ihriská sa nachádzajú na nábrežiach Dunaja, spojené sú bežeckými okruhmi. Popri rieke nájdete tieto športové stanovištia: Cvičko Lanfranconi, Cvičko Most SNP, Cvičko Promenáda, Cvičko Tyršák a Cvičko Apollo.

Na všetkých sú umiestnené info tabule s popisom a tipmi, ako správne cvičiť a využívať jednotlivé prvky. Podrobný popis možných tréningov na každé jedno z cvičiek pripravil tréner Maroš Molnár.

Všetkým by som rád dal do pozornosti systém videí, ktorý sa nám podaril vytvoriť. Pre každé cvičko máme tri rôzne videá, ktoré sa líšia podľa obtiažnosti. Každý si tak môže zacvičiť, čo chce, podľa svojich fyzických schopností. Čo cvičko, to iný tréning, ktorý sa dá kombinovať aj s behom – odcvičím, odbehnem, zase odcvičím na druhom cvičku. Všetko s cieľom, aby ste boli čo najviac fit,“ povedal tréner a ambasádor amatérskeho športu v Bratislave Maroš Molnár.

Projekt Cvičko by sa mal v budúcnosti aj ďalej rozširovať a sieť verejných exteriérových cvičísk ďalej zväčšovať, aby si čo najviac obyvateľov a návštevníkov mesta mohlo pohodlne zacvičiť na vzduchu. Vybudované nové workoutové ihriská budú v správe mestskej organizácie STaRZ.

Cvičko v Bratislave
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM