Maros Palesch Kultúra

XI. ročník podujatia Deň otvorených pivníc

Bratislavský župan Pavol Frešo dnes odštartoval XI. ročník tradičného podujatia Deň otvorených pivníc na Malokarpatskej vínne ceste, ktoré sa bude konať od soboty 19. do nedele 20. novembra. Cieľom je podpora vinohradníctva a zároveň možnosť nahliadn

„Týmto podujatím sa oslavuje sviatok vinárov a vína. Je to tradičné podujatie, ktoré trvá už vyše desať rokov. A ja si ctím tradície,“ povedal Frešo počas otvorenia v Malokarpatskom osvetovom stredisku v Modre.

Súčasťou podujatia je sprievodný program, účastníci sa môžu zabávať pri ľudovej, goralskej aj cimbalovej hudbe, pripravené sú rôzne výstavy či prehliadka Hradu Červený Kameň.

Tradícia Dňa otvorených pivníc sa začala písať v roku 2000, kedy 17 malokarpatských vinárov zo Svätého Jura, Limbachu, Pezinka, Modry a Častej prezentovali vína vo svojich ale i prenajatých pivniciach v Pezinku. Postupne sa rozšírili po celej trase Malokarpatskej vínnej cesty. Počas tohto ročníka sviatku vinárov a vína sa prezentuje 150 vinárov v 129 pivniciach v 35 mestách a obciach Malokarpatského regiónu.

Podujatie organizuje Občianske združenie Malokarpatská vínna cesta v spolupráci s Bratislavským samosprávnym krajom.

Zdroj: BSK

OTVORENE PIVNICE
9
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM