Maros Palesch Rôzne

Wi-Fi pripojenie na nábreží Dunaja

Mestská časť Bratislava Staré Mesto s podporou Tajpejskej kancelárie v Bratislave pustilo dnes 17. januára 2011 bezdrôtové internetové pripojenie na nábreží Dunaja. Bezplatné sprístupnenie internetových služieb umožní všetkým obyvateľom Starého Mesta

„Spustením wifi pripojenia chcem prilákať Staromešťanov, ako aj domácich a zahraničných hostí na nábrežie Dunaja. Nové wifi pripojenie zatraktívni našu mestskú časť a oživí nábrežnú promenádu,“ povedala starostka mestskej časti Bratislava Staré Mesto Táňa Rosová.

Keďže Staré Mesto je najnavštevovanejšia časť Bratislavy, vedúci Taipejskej reprezentačnej kancelárie, Bratislava pán Nan-Yang Lee predpokladá, že tento dar podporí rast cestovného ruchu. „Ľudia sa môžu prechádzať popri Dunaji a zároveň využívať internet, dúfam, že toto prinesie miestnym obyvateľom a turistom nové zážitky.“

„Ako člen medzinárodného spoločenstva je Taiwan viac než ochotný prevziať zodpovednosť a prispievať. Sme odhodlaní byť mierotvorcom, poskytovateľom humanitárnej pomoci, promotérom kultúrnych väzieb a tvorcom nových technológií a obchodných príležitostí. Taiwan by rád podporil aj iné záujmy, ktoré vzájomne pomôžu obom krajinám spoločne prosperovať,“ povedal vedúci. Taipejská kancelária v Bratislave finančne podporí aj rozšírenie letnej knižnice.

Projekt bezdrôtového internetového pripojenia na nábreží Dunaja bol finančne podporený z R. O. C. (Taiwan) Development Fund.

Zdroj: MČ Bratislava Staré mesto, Tomáš Halán

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM