Nina Táborská Kultúra

Waves Bratislava pozná svoj definitívny program. Predstaví až 128 mien

Už len necelý mesiac zostáva do mestského klubového festivalu Waves Bratislava, ktorý 1. - 4. októbra predstaví budúce aj súčasné hviezdy európskej a slovenskej hudobnej scény. Organizátori zverejnili posledné mená aj so silnou domácou zostavou hudobníkov.

Ilustračný obrázok k článku Waves Bratislava pozná svoj definitívny program. Predstaví až 128 mien
Zdroj: Dnes24.sk

Pribudli nové programové sekcie a nové priestory. Cena lístkov pritom naďalej ostáva na úrovni 12 eur, avšak len do 20. septembra.

40 nových mien v programe

Zoznam účinkujúcich doplnilo ďalších štyridsať mien, ktoré vytvárajú ekletickú mozaiku žánrov a krajín z celej Európy. Pri všetkých zahraničných hosťoch ide navyše o ich slovenské premiéry. Z Izraela pricestujú napríklad multiinštrumen­talista Dani Dorchin a jeho blues-grungoví krajania LFNT.

Z Fínska sú to zase LCMDF so svojím príjemne chaotickým elektro-pop-rapom, ktorý ocenil už aj britský The Guardian.

Špeciálny fokus na pobaltské krajiny umocnia speváčky Ingrid Lukas, Alise Joste a Mari Kalkun, súčasnú maďarskú scénu zastúpi “dylanovský” pesničkár Zanzinger.

Veľký priestor pochopiteľne dostane aj slovenská hudba. “Nie je to pre nás len povinná jazda v duchu rádiových kvót. Domácu prehliadku umelcov v rámci Waves Bratislava chápeme aj ako výročné zrkadlo vývoja lokálnej scény, takže popri etablovaných domácich menách sa v programe objavujú aj potenciálne nové nádeje,” konštatuje riaditeľ festivalu Tibor Holoda. Silná domáca zostava

V tejto várke na plagát pribudla exportná elektronika v podaní FVLCRVM, Stratasoul a Jimmyho Pé, raperi Supa, Zverina, Vec & Škrupo, post-punková indie gitarovka Swan Bride, skúsení debutanti Saténové ruky a tiež menej známe ale ambiciózne projekty Buy Her Sugar a Kinsfolk. Novú podobu koncertného programu predvedie Katarzia a príde aj na experimentálnejšiu elektroniku v podaní Triple Sun, Niny Pixel, Nisiru a ďalších.

**Viaceré slovenské a zahraničné mená budete mať možnosť vidieť aj v rámci priameho prenosu, ktorý vo vybraných kluboch zabezpečí služba Clubstreamer. **

Nové programové sekcie

Novinkou tohto ročníka sú aj špeciálne programové sekcie. Okrem hudby z pobaltských krajín v rámci Focus on EE, LV, LT ide hlavne o koncerty, diskusie a networking týkajúci sa visegrádskeho bloku V4MUSIC a tiež platformy CEECRET. Jej cieľom je prezentácia hudobnej scény zo strednej a východnej Európy.

Kompletný a konečný zoznam účinkujúcich si môžete napočúvať v playlistoch na Spotify, Youtube alebo Deezer profile.

Predpredaj vstupeniek už je v plnom prúde. Kto chce využiť sučasnú cenu festivalovej permanentky 12 eur, má šancu ešte do 20. septembra. Potom cena lístkov stúpne na 15 eur a následne na konečných 18 eur na mieste. Od dnes sú však k dispozícii aj denné permanentky v cene 10 eur, na piatok alebo sobotu.

Viac klubov

Dôležitou informáciou je nárast počtu koncertných priestorov, v ktorých festival bude prebiehať. Celkovo ich bude tento rok až trinásť. Pribudli experimentálna Fuga, bistro Lokal UNAS aj galéria Kunsthalle LAB, ktorá zastreší tzv. pop-up pódium Waves Bratislava.

Waves Bratislava sa pridáva k Výzve k ľudskosti

Novinkou je návrat k Starej tržnici, do ktorej bude počas festivalu vstup na koncerty zdarma s možnosťou dobrovoľného príspevku pre humanitárnu organizáciu Magna Deti v núdzi. MAGNA mobilný tím zdravotníkov a sociálnych pracovníkov zabezpečuje deťom a ich rodinám na úteku nutnú zdravotnú pomoc a distribuuje potrebné hygienické balíčky na maďarsko/srbských hraniciach.

“Radi by sme sa takouto skromnou formou pripojili k inciatíve Výzva k ľudskosti a vyjadrili našu podporu ľuďom na úteku pred vojnou, násilím a hladom. Ich osudy nám nie sú ľahostajné,” vysvetľuje svoj krok tím Waves Bratislava.

ZOZNAM POSLEDNE OZNÁMENÝCH ÚČINKUJÚCICH

Alise Joste (LV)

Buy Her Sugar (SK)

Dani Dorchin (IL)

Dope Calypso (HU)

Ingrid Lukas (EE)

Katarzia (SK)

Kinsfolk (SK)

LCMDF (FI)

LFNT (IL)

Mari Kalkun (EE)

Mr. Myster (LV)

Saténové ruky (SK)

Supa (SK)

Swan Bride (SK)

Talkshow DJs (SK)

Tomáš Sloboda DJ (SK)

Tono S. & Beuyz (SK)

Triana Park (LV)

Triple Sun (SK)

Umreti Fit (HU)

Vec & Škrupo (SK)

Zanzinger (HU)

Zverina (SK)

DJs:

Adam Marcciani (SK)

Bassline Manager (SK)

Bobsan (SK)

Da-No (SK)

DJ Mooshak (SK)

Džunya G (SK)

FVLCRVM (SK)

Gambo (SK)

Inso (SK)

Jimmy Pé (SK)

Matwe Dreappenmadchen­feller (SK)

Minkz (SK)

Nisiru (SK)

Nina Pixel (SK)

Shutcoo (SK)

Toochkny DJ (SK)

Yanko Král (SK)

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM