Rôzne Správy

Vznikne v Petržalke Central park? Verejnosť sa môže vyjadriť k riešeniu rozvojovej osi do konca marca

Starosta Petržalky Ján Hrčka verí, že v okolí budúcej električkovej trate bude čo najviac zelene, peších promenád, cyklotrás a parkov, čiže takzvaný petržalský Central park.

Ilustračný obrázok k článku Vznikne v Petržalke Central park? Verejnosť sa môže vyjadriť k riešeniu rozvojovej osi do konca marca
8
Galéria
Zdroj: Alexy&Alexy / ASB.sk

Mesto Bratislava pre vysoký záujem verejnosti predĺžilo do 31. marca lehotu na pripomienkovanie urbanistickej štúdie Riešenie centrálnej rozvojovej osi Petržalka. Tá sa zaoberá prehodnotením rozvoja územia mestskej časti pozdĺž súčasnej i budúcej električkovej trate a okolo Chorvátskeho ramena. Informovalo o tom hlavné mesto.

Predĺžený termín

Po 31. marci budú všetky pripomienky zosumarizované a vyhodnotené. „V prípade, že pripomienka nebude môcť byť z nejakého dôvodu akceptovaná, autori a autorky pripomienky budú pozvaní na dorokovacie konanie. Vyhodnotenie pripomienok s odôvodnením bude po spracovaní prístupné na webe hlavného mesta, na stránke www.participacia-petrzalka.bratislava.sk aj na podstránke hlavnej architektky,“ spresnil hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Pripomienky môžu občania a organizácie zasielať poštou na adresu kancelárie hlavnej architektky Bratislavy alebo mailom na adresu architekt@bratislava.sk.

Urbanistická štúdia sa preto zaoberá územím okolo Chorvátskeho ramena v Petržalke. Jej hlavnými cieľmi sú navrhnúť novú urbanistickú koncepciu územia, koncepciu dlhodobo udržateľnej mobility s podporou pešej a cyklistickej dopravy, v úzkom prepojení na MHD. Taktiež navrhnúť koncepciu verejných priestorov s dôrazom na zachovanie prírodného charakteru územia okolo Chorvátskeho ramena a definovať východiská pre zmenu územného plánu mesta v danej lokalite.

Zmena územného plánu

Urbanistická štúdia centrálnej rozvojovej osi Petržalky je podľa hlavného mesta prvým krokom k budúcej zmene územného plánu. „Ten súčasný totiž umožňuje masívnu výstavbu, negarantuje zeleň, stále ráta s už odmietnutou štvorprúdovou cestou, ale neráta s potrebnou vybavenosťou okolo budúcej osi električky,“ povedal primátor Bratislavy Matúš Vallo. Deklaruje, že za jeho pôsobenia nepodpíše predaj a ani prenájom mestských pozemkov súkromnému developerovi v okolí budúcej električkovej tra­te.

Starosta Petržalky Ján Hrčka verí, že v okolí budúcej električkovej trate bude čo najviac zelene, peších promenád, cyklotrás a parkov, čiže takzvaný petržalský Central park.

Petržalka City
8
Galéria
Zdroj: Alexy&Alexy / ASB.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM