KAW Rôzne

Detský svet v srdci Petržalky: Nové ihrisko bude súčasťou Centrálneho parku

Magnet pre drobcov - petržalský Detský svet nájdete medzi Rusovskou cestou a Gessayovou ulicou neďaleko Chorvátskeho ramena.

Ilustračný obrázok k článku Detský svet v srdci Petržalky: Nové ihrisko bude súčasťou Centrálneho parku
21
Galéria
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: bratislava.dnes24.sk

Na území pozdĺž Chorvátskeho ramena, medzi Rusovskou cestou a Gessayovou ulicou vyrástlo nové detské ihrisko. Drobci sa na ňom dnes po prvý raz zahrali na desiatkach hracích prvkov a preliezkach. Areál ihriska dopĺňajú posedenia pre rodičov a novovysadené stromy. Radosť v detských očiach dávala jasne najavo, že ihrisko bude veľkým lákadlom a obľúbeným miestom, kde sa drobci dosýta vyšaňtia. Dnes detičky zabával aj Martin Madej, Šašo Ľuboš, PACI PAC a ďalší.

Miesto na šport aj kultúru

Detský svet zaberá plochu 0,5 hektára. Investor Petržalka City, a.s. pri jeho príprave a realizácii spolupracoval aj s vedením mestskej časti. K spolupráci pozval aj občianske združenia Petržalský okrášľovací spolok, Združenie domových samospráv a ďalšie.

Spomínaný Detský svet by mal byť súčasťou centrálneho parku Petržalky, ktorý sa bude skladať z viacerých zón. Postupne vznikne priestor na cvičenie pri vode aj areál, ktorý poskytne miesto kultúrnym podujatiam. Myslí sa aj na majiteľov psíkov, ktorí neprídu o zelené plochy určené na venčenie svojich miláčikov. Park by v týchto miestach mala skrášliť aj záhradná architektúra a umelecké diela.

V blízkosti bytového domu Petržalka City II. by mala v budúcnosti vyrásť aj lávka pre peších cez Chorvátske rameno.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM