Nina Táborská Samospráva

Využívate portál Odkaz pre starostu? Mesto sľubuje, že na podnety Bratislavčanov odpovie čo najskôr

Bratislavský magistrát má ambíciu byť pri riešení podnetov z portálu Odkazprestarostu.sk pohotový a dôsledný. Vedenie hlavného mesta sa chce vrátiť aj k starším podnetom, ktoré doteraz neboli vyriešené.

Ilustračný obrázok k článku Využívate portál Odkaz pre starostu? Mesto sľubuje, že na podnety Bratislavčanov odpovie čo najskôr
Zdroj: Dnes24.sk

„V porovnaní s minulým rokom sa zmenila priemerná reakčná doba magistrátu na podnet z 24 na šesť dní,“ skonštatoval Jakub Kmeť z Inštitútu pre dobre spravovanú spoločnosť, ktorý portál prevádzkuje.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal považuje komunikáciu s portálom a jeho prispievateľmi za dôležitú. Poukázal pritom na štatistiky SGI, podľa ktorých v roku 2014 sa obrátilo na magistrát 1200 užívateľov. Tí podali celkovo 3-tisíc podnetov, najčastejšie sa týkali kvality ciest a chodníkov, dopravného značenia i neporiadku na verejných priestoroch.

Magistrát rozšíril tím, ktorý sa týmito podnetmi zaoberá. „Budeme robiť všetko pre to, aby občania, ktorí sa na nás takýmto spôsobom obrátia, dostali relevantnú odpoveď čo najskôr,“ uviedol Nesrovnal.

Do riešenia špecifických podnetov chce vedenie mesta zapojiť aj mestské organizácie ako napr. Mestské lesy, Dopravný podnik Bratislava či Správu telovýchovných a rekreačných zariadení.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM