Alexandra Húsková Rôzne

Vytrvalostné preteky horských bicyklov o Župný pohár

Milovníci cyklistiky si už dnes zmerajú sily na Kaktus bike Bratislavskom MTB maratóne. Na treťom ročníku vytrvalostných pretekov horských bicyklov po Malých Karpatoch v oblasti Devínskej Kobyly čakajú na cyklistov tri trate.

Ilustračný obrázok k článku Vytrvalostné preteky horských bicyklov o Župný pohár
Zdroj: TASR

Podujatie je súčasťou Župného pohára 2015, ktorý sa koná pod záštitou predsedu Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Pavla Freša. Na cyklistov čakajú tri trate – 70-ka s prevýšením 2300 metrov, 40-ka s prevýšením 1200 metrov a 22-ka s prevýšením 700 metrov.

„Hoci nás čaká horúci víkend, už teraz je na tieto vytrvalostné preteky prihlásených 300 cyklistov. A pôjdu aj po trasách, ktoré sme vyznačovali na Devínskej Kobyle,“ povedal Pavol Frešo.

Štart aj cieľ pretekov bude v karloveskom Líščom údolí v Parku SNP. Sedemdesiatkový maratón odštartuje o 10:00 h, polmaratón o 11:00 h a štvrťmaratón o 11:30 h.

V rámci Župného pohára 2015 je v Bratislavskom kraji spolu šesť cyklistických podujatí. Séria odštartovala 18. apríla Škoda Sväto Jurským MTB maratónom, 24. mája pokračovala Kaktus bike Karloveským krosom. Tretím v poradí je už spomínaný Kaktus bike Bratislavský MTB maratón.

Pre cyklistov je 21. júna pripravený aj Malokarpatský drapák, 5. júla príde na rad Kaktus bike Sväto Jurský blesk a celý Župný pohár vyvrcholí 25. júla najväčším pretekom v horskej cyklistike na Slovensku s centrom v Stupave ŠKODA Stupava Trophy.

Destinačným partnerom podujatia je opäť Bratislavský samosprávny kraj a Krajská organizácia cestovného ruchu Bratislava Region Tourism, ktorá bude mať na každom podujatí Župného pohára pripravený aj infostánok.

Foto:Ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM