Rôzne Správy

Hustý dážď dvíha na západe Slovenska hladiny riek. Môže z toho byť povodeň!

Pršať začalo už v druhej polovici noci a postupne sa zrážky rozšíria nad väčšinu nášho územia.

Ilustračný obrázok k článku Hustý dážď dvíha na západe Slovenska hladiny riek. Môže z toho byť povodeň!
Foto: Katarína Winklerová / Zdroj: Dnes24.sk

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) rozšíril výstrahu prvého stupňa pred povodňou z trvalého dažďa na celé územie západného a stredného Slovenska.

Intenzívny dážď

Počas celého pondelka bude pravdepodobne pršať. Je to dôsledok tlakovej níže, ktorá sa bude presúvať z oblasti Talianska nad oblasť Maďarska. Tá bude prinášať výdatné zrážky aj na naše územie. Pršať začalo už v druhej polovici noci a postupne sa zrážky rozšíria nad väčšinu nášho územia.

„Najviac zrážok sa očakáva vo východnej polovici západného Slovenska a na strednom Slovensku. V hornatých častiach týchto oblastí sa očakáva až okolo 50 mm zrážok,“ uvádza portál Imeteo.

Hladiny riek stúpajú

Pre trvalý dážď sa predpokladá vzostup vodných hladín na tokoch, s možnosťou dosiahnutia a prekročenia vodných stavov zodpovedajúcich stupňom povodňovej aktivity. Vývoj hydrologickej situácie bude SHMÚ priebežne aktualizovať.

Meteorológovia v pondelok varujú pred dažďom, a to najmä na západnom a strednom Slovensku. Na niektorých miestach môže úhrn zrážok dosiahnuť 25 až 45 milimetrov.

Stalo sa v Bratislave

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM