Správy

Vysokoškoláci z Mlynskej doliny to nemali do najbližšej volebnej miestnosti ďaleko

Vysokoškoláci bývajúci v bratislavskej Mlynskej doline, ktorí sa rozhodli v dnešných voľbách do NR SR voliť na hlasovací preukaz mimo svojho trvalého bydliska, to do najbližšej volebnej miestnosti majú cez kopec.

Ilustračný obrázok k článku Vysokoškoláci z Mlynskej doliny to nemali do najbližšej volebnej miestnosti ďaleko
Zdroj: TASR

Do budovy Základnej umeleckej školy na Karloveskej ulici, ktorá je najbližšie k internátom, prichádzajú priebežne počas celého dňa. Pre niektorých študentov bola voľba jasná, iní zvažovali.

„Keďže som nemohla ísť domov a chcela som voliť, rozhodnutie bolo jasné,“ povedala Alena zo stredného Slovenska, ktorá študuje informatiku na Fakulte matematiky, fyziky a informatiky Univerzity Komenského (FMI UK) v Bratislave. Priznala, že ani o účasti, ani o samotnej voľbe dlho nerozmýšľala. „Išla som rozhodnutá,“ potvrdila.

Dlhšie zvažovanie nad tým, komu prideliť hlas, naopak, predchádzalo rozhodnutiu Radovana z východného Slovenska, ktorý na Prírodovedeckej fakulte Univerzity Komenského (PRIF UK) študuje geografiu. „Bolo to treba premyslieť,“ priznal.

Na voličský preukaz ako vysokoškolák v Bratislave nevolil po prvýkrát, voľbu týmto spôsobom uskutočnil aj pri prezidentských voľbách pred dvomi rokmi.

Prečítajte si tiež: Volebný deň v Starej tržnici: Najprv voľby, potom bratislavské rožky

Foto ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM