Maros Palesch Rôzne

Výsledky sčítania sú pre hlavné mesto hrozbou

BRATISLAVA, 18.06.2011. Regionálne združenie mestských častí hlavného mesta SR Bratislavy požiada kompetentné orgány, aby výsledky nedávneho sčítania obyvateľov, domov a bytov 2011 neboli použité ako podklad na financovanie miest a obcí.

Starostovia bratislavských mestských častí sa pre takýto krok rozhodli na rokovaní združenia v piatok 17. júna. Vchádzali zo skutočnosti, že pomerne veľká časť obyvateľov sčítanie ignorovala, a tak sú jeho výsledky skreslené.

Napríklad v mestskej časti (MsČ) Nové Mesto, ktorá má vyše 40.000 obyvateľov, by ich podľa výsledkov sčítania malo žiť len 28.000. Podobne dopadlo sčítanie aj v MsČ Karlova Ves a niektorých ďalších mestských častiach. Pritom podiel z dane z príjmov obyvateľstva dostávajú obce a mestá práve na základe počtu obyvateľov.

V takejto situácii predseda združenia, starosta Petržalky Vladimír Bajan, konštatoval, že výsledky sčítania sú pre Bratislavu vážnou hrozbou, informovala hovorkyňa Regionálneho združenia mestských častí hlavného mesta SR Bratislavy Alžbeta Klesnilová.

Zdroj: TASR

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM