Maros Palesch Iné športy

Vyskúšajte technológiu budúcnosti už dnes, len v sobotu 29.1.2011

V bratislavskom nákupnom centre Eurovea je inštalovaných niekoľko Kinectov a kioskov s konzolami Xbox, na ktorých si bežní návštevníci môžu v sobotu od 08:00 do 20:00 hodiny vyskúšať hru a zábavu bez použitia akýchkoľvek ovládačov.

Samotným ovládačom sa stáva každý hráč pomocou senzora Kinect. Na obrazovke pred sebou pomocou grafických zobrazení vidí, ako má usmerňovať svoj pohyb. Virtuálny tréner upozorňuje, či vykonáva pohyby správne, alebo nesprávne – napríklad zlý uhol v kolenách či lakťoch počas cvičenia.

Virtuálneho trénera medzi prvými vyskúšala a ocenila Zora Czoborová, majsterka sveta v aerobicu. Vyzdvihla, že celý tréning je na výbornej odbornej úrovni. Odporúča ho najmä tým, ktorí sú časovo zaneprázdnení, prípadne nemajú možnosť z rôznych dôvodov navštevovať fitnescentrum – veľká vzdialenosť od bydliska, hanblivosť za nízku fyzickú zdatnosť či vyššiu telesnú hmotnosť a pod.

„Kinect vás identifikuje, odmeria, oskenuje a prenesie do virtuálneho sveta priamo vo vašej televízii. Vybrané herné tituly dokážu odmerať množstvo podkožného tuku, nastaviť individuálny cvičebný program, sledovať počet spálených kalórií, snímať tepovú frekvenciu a vytvoriť špeciálny jedálniček a sledovať tak váš cvičebný progres. Vďaka Kinectu a sledovaniu viac ako 50 000 miest na tele vznikol virtuálny osobný tréner, ktorý prispôsobuje skladbu a množstvo cvičenia individuálnym potrebám jednotlivcov,“ vysvetlil Richard Frida, zástupca Microsoftu.

Na podujatí budú prítomní animátori, ktorí záujemcom ochotne poradia, ako sa dá s výnimočnou technológiou zabaviť. Okrem virtuálneho trénera je pripravených niekoľko ďalších hier, azda najznámejšie bowling, box, zumba a iné.

Autor: VT

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM