Eva Sládková Rôzne

Výrazný nárast pozitívnych na koronavírus! Koľko prípadov pribudlo v Bratislave?

Štát začal testovať viac a hneď sa ukázalo, že ľudí s koronavírusom máme na Slovensku oveľa viac ako sme si doteraz mysleli.

Ilustračný obrázok k článku Výrazný nárast pozitívnych na koronavírus! Koľko prípadov pribudlo v Bratislave?
Zdroj: TASR

Na Slovensku pribudlo počas štvrtka 43 nových prípadov nákazy novým koronavírusom, celkový počet evidovaných prípadov ochorenia COVID-19 stúpol na 269.

V hlavnom meste pribudlo 13 pozitívne testovaných

V Bratislave po včerajších testoch pribudlo 13 nových prípadov, v Malackách 1. Z celkového počtu ľudí, ktorí boli v hlavnom meste pozitívne testovaní, je 6 žien a 7 mužov. Z Malaciek je to 1 žena.

Vo štvrtok otestovali v štátnych laboratóriách 912 ľudí, pozitívne výsledky malo 42. Len dvaja sú v rizikovej skupine a testovať by sa mali prioritne rizikoví starší pacienti. „Pozitívne testovaným seniorom by mal denne telefonovať ich lekár, ktorý sa má zaujímať o ich stav, ak sú v domácej liečbe,“ povedal minister zdravotníctva Marek Krajčí (OĽaNO).

V súkromnom laboratóriu otestovali vyše 60 ľudí a zachytili jedného človeka. Ide o doteraz najvyššie počty testovaných. Za štvrtok tak má Slovensko až 43 nových prípadov.

Jeden pacient je v kritickom stave, v ohrození života a je napojený na pľúcnu ventiláciu. Patrí do rizikovej skupiny nad 60 rokov.

Testovať ešte viac

Štát plánuje testovať ešte viac. Dopomôcť k tomu majú aj súkromné laboratóriá. V horizonte desiatich dní by mohlo prísť k testovaniu 4000 ľudí denne.

Koronavírus ohrozuje Európu
6
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM