Krimi

Výpoveďami svedkov pokračuje proces v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave

Na dva dni hlavného pojednávania je predvolaných dovedna 20 svedkov. Dnes sa dostavili a vypovedali dopoludnia len štyria.

Ilustračný obrázok k článku Výpoveďami svedkov pokračuje proces v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave
Zdroj: Dnes24.sk

Pred senátom Okresného súdu Bratislava 1 dnes pokračuje v bratislavskej väznici proces v prípade dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave z roku 2004. Hlavný obžalovaný je Branislav A., ktorý je v iných prípadoch odsúdený na doživotie a ktorého dnes eskortovali kukláči z Ústavu na výkon trestu odňatia slobody.

„Obžalovaného Karola M. poznám dlhé roky priateľsky, Branislava A. poznám z nejakých osláv. Ostatných obžalovaných nepoznám. Nepamätám si, kde som trávil Silvestra 2004, a absolútne nič si nepamätám,“ uviedol dnes jeden zo svedkov Daniel L. Následne sa čítala jeho výpoveď z prípravného konania. „K samotnému činu vraždy neviem nič, viem o nej len z médií,“ uviedla ďalšia svedkyňa – bývala priateľka svedka Daniela L., ktorá s ním a ďalšími osobami vrátane obžalovaného Karola M. trávila silvestrovskú zábavu v roku 2004 v Terchovej.

Na dva dni hlavného pojednávania je predvolaných dovedna 20 svedkov

Dnes sa dostavili a vypovedali dopoludnia len štyria. Naposledy sa vo veci konalo v prvej polovici decembra minulého roku. Predseda senátu vtedy nevedel ani približný počet zostávajúcich svedkov, ktorých súd potrebuje vypočuť, aby sa proces priblížil do finále. Situáciu môže skomplikovať skutočnosť, že predseda senátu plánuje tento rok odísť do dôchodku a dokazovanie by sa mohlo začať odznova.

V kauze sú okrem Branislava A. obžalovaní Karol M., nachádzajúci sa stále v Belize, a Jozef B. a Nikola P., ktorí dávajú svojim obhajcom súhlas na pojednávanie v neprítomnosti. Voči Karolovi M. sa koná stále ako voči ušlému.

Mladú ženu a desaťročného chlapca zastrelili v Moste pri Bratislave na konci roka 2004. Obeťou útoku mal byť otec zabitého chlapca a druh zabitej ženy, bývalý policajt Juraj G. Pokus zavraždiť ho však nevyšiel a zabijaci údajne omylom pripravili o život jeho blízkych.

Spomínaného bossa zemplínskej zločineckej skupiny Branislava A. odsúdil nedávno trojčlenný senát Najvyššieho súdu Slovenskej republiky (NS SR) v inej kauze – vraždy Arpáda Nistora a ďalších závažných trestných činov na doživotie.

NS SR na svojom verejnom zasadnutí na záver februára zamietol odvolania Branislava A. a jeho troch ďalších komplicov voči minuloročnému verdiktu Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) v Pezinku, pracovisko Banská Bystrica. Prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry Generálnej prokuratúry SR vtedy v záverečnom návrhu uviedol, že rozsudok ŠTS pokladá za zákonný. Branislav A. čelí okrem toho aj ďalším súdnym procesom na iných súdoch.

Čítajte tiež: Proces v kauze dvojnásobnej vraždy v Moste pri Bratislave pokračuje

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM