Maros Palesch Rôzne

Vykrádači áut majú hody v Starom Meste

Podľa policajných zistení je zrejmé, že si motoristi nedávajú dostatočný pozor na svoje veci. Nechávajú ich v zamknutom vozidle ako vo výklade – na sedadlách, zadnom okne či v odkladacej skrinke.

Staromestské ulice sú preplnené zaparkovanými autami. Túto situáciu využívajú vlamači. Jednému z nich padlo do oka viacero vozidiel na Zámockej ulici. Dostať sa do nich a privlastniť si, čo sa mu pozdávalo, preňho nebol problém. Okresné riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave I eviduje v súčasnosti 20 hlásení o vykradnutých autách, a to na uliciach Bradlianska, Čulenova, Treskoňova, Štefanovičova, Múzejná, Živnostenská, Olejárska a Pribinova, Panenská, Heydukova, Haydnova, Šulekova, Legionárska, Podjavorinskej, Legionárska a ďalšie.

Ako možno predísť vykradnutiu vlastného auta?

Polícia radí:

  • pri odchode z parkoviska zamknite vozidlo a zatvorte všetky okná;
  • pri každom, aj krátkodobom opustení vozidla v ňom nenechávajte autorádio, GPS zariadenie, peniaze, mobil, kufrík, kabelku;
  • z odkladacej skrinky si zoberte osobné doklady, doklady od auta, rezervný kľúč alebo iné dôležité veci;
  • večer a v noci parkujte na osvetlených miestach, ak je to možné, ak niekde prestane fungovať lampa, upozornite na to správcu komunikácií – oddelenie cestného hospodárstva magistrátu hl. mesta alebo spoločnosť Siemens.

Ak sa stanete obeťou trestného činu krádeže alebo ak ste spozorovali podozrivé osoby obšmietajúce sa pri autách, ihneď volajte č. 158. Je veľmi dôležité, aby občanom nebolo ľahostajné, čo sa deje a všímali si svoje okolie. Prípady, keď na zlodeja okamžite telefonicky upozornil občan, vedú k rýchlemu dolapeniu páchateľa.

Zdroj: MČ Bratislava – Staré Mesto

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM