Jakub Haršany Samospráva

Vyčíňanie vandalov vo Vajnoroch pribúda. Neznámi výtržníci zdevastovali lavičky

V bratislavských Vajnoroch pribudli v poslednej dobe prípady vandalizmu. Mestská časť žiada o pomoc v boji proti výtržníkom aj miestnych obyvateľov.

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňanie vandalov vo Vajnoroch pribúda. Neznámi výtržníci zdevastovali lavičky
3
Galéria

Ešte aj dnes sa medzi nami nájdu indivíduá, ktorým zrejme vadí, keď je niečo pekné, čisté či upravené. Rozprávať by o tom vedeli momentálne vo Vajnoroch, kde sa v posledných dňoch objavili prejavy vandalizmu na verejných priestranstvách.

Zdemolované lavičky

Včera ráno našli pri otočke na Jurskej ceste ukážkový príklad vyčíňania vandalov. Táto oblasť slúži na rekreáciu a oddych, ale niekomu sa to zjavne nepáčilo. „Dve lavičky boli úplne zdevastované zrejme nejakým motorovým vozidlom. Športové zariadenia našťastie zostali nepoškodené,“ Bratislava24.sk informoval starosta Vajnôr Ján Mrva.

Ako ďalej uvádza starosta, cesta je pre motorové vozidlá uzavretá, takže sa tam museli dopraviť nelegálne. Toto však nie je jediný prípad vandalizmu v mestskej časti. Nedávno tu neznámy páchateľ zničil stĺpik na ceste pred Domom kultúry, ktorý zabraňoval parkovaniu a pohybu motorových vozidiel v tomto priestore. „Sporadicky nám poškodia aj altánky na školskom dvore a v detskom parku,“ dodal Mrva.

Starosta chce sprísniť kontrolu

Mestská časť sa snaží proti týmto prejavom bojovať najlepšie, ako vie. „Proti vandalom bojujeme už dlho a zdá sa, že z mesta sa nám ich kamerami mestskej polície podarilo vytlačiť do extravilánu, čoho dôkazom je aj ich aktuálne realizovanie sa na Jurskej ceste, ktorá sa nachádza dva kilometre od mestskej časti,“ prezrádza starosta s tým, že požiada políciu o častejšiu kontrolu spomenutej cesty.

Starosta Vajnôr zároveň vyzýva obyvateľov, aby v prípade akýchkoľvek informácií, ktoré by mohli pomôcť s vyšetrovaním týchto prípadov, neváhali a upozornili na ne vedenie mestskej časti.

Čítajte aj: OBRAZOM: Rozprávková jeseň. Nielen developeri, ale aj príroda mení tvár Bratislavy

Vyčíňanie vandalov vo Vajnoroch
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Vajnory
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM