Jakub Forgács Rôzne

Vyčíňanie búrky v uliciach Bratislavy: Zaplavené podjazdy skomplikovali dopravu v meste

Počasie opäť ukázalo svoju divokejšiu letnú podobu. V hlavnom meste to pocítili vodiči aj cestujúci v MHD. Pozrite si v obrazoch, akú šarapatu narobila letná búrka v uliciach Bratislavy.

Ilustračný obrázok k článku Vyčíňanie búrky v uliciach Bratislavy: Zaplavené podjazdy skomplikovali dopravu v meste
Zdroj: Webnoviny.sk

Po búrke s množstvom zrážok, ktorá sa prehnala Bratislavou, naďalej zostáva neprejazdný podjazd pod Prístavným mostom pre nahromadenú vodu. „Natečenú vodu na mieste odčerpávajú hasiči a premávku v danom úseku policajti odkláňajú na kruhový objazd pod Prístavným mostom,“ informovala bratislavská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Tento úsek cesty pre vodičov sprejazdnia ihneď, ako hasiči vodu z miesta odčerpajú. Ďalšie cestné komunikácie na území hlavného mesta sú už v súčasnosti prejazdné bez obmedzení.

Po búrke zasahovalo vyše 50 hasičov

Hasiči v Bratislavskom kraji množstvo dostali hlásení o udalostiach, pri ktorých zasahovalo 51 hasičov Hasičského a záchranného zboru so 14 hasičskými autami. Okrem toho pomáhalo aj 28 ľudí z dobrovoľných hasičských zborov so siedmimi autami.

„Jednotky neustále vysielame, pretože máme hlásené ďalšie a ďalšie udalosti,“ povedal Pavol Ihnát z Krajského riaditeľstva HaZZ v Bratislave s tým, že väčšinou hasiči robia technické zásahy, pri ktorých odčerpávajú vodu zo zatopených priestorov. Sú to najmä podchody, podjazdy a pivnice domov. Komplikácie pri týchto zásahoch neboli.

Obnovili hromadnú dopravu

Dopravnému podniku sa už v Bratislave podarilo dosiahnuť, aby všetky spoje mestskej hromadnej dopravy, teda autobusy, električky aj trolejbusy, mohli opäť jazdiť podľa cestovného poriadku. Problémy v doprave spôsobila v hlavnom meste búrka s výraznými zrážkami. „Situácia sa stabilizovala po 17. hodine, keď sa premávku mestskej hromadnej dopravy podarilo obnoviť v plnom rozsahu,“ informovala hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Pre nahromadenú vodu boli v hlavnom meste neprejazdné viaceré podjazdy, napríklad podjazd pod Prístavným mostom, podjazd na úrovni križovatky Bajkalská – Prievozská, podjazd na Gagarinovej ulici na úrovni Ružinovského cintorína, podjazd pred križovatkou ulíc Bajkalská- Ružinovská a podjazd na Račianskej ulici na úrovni železničnej stanice Vinohrady. Vodu zo zatopených miest odstraňujú hasiči.

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal na pondelok varovania pred búrkou pre takmer celé Slovensko, vrátane okresu Bratislava. Tá podľa SHMÚ platí do 21:00.

Foto: ilustračné

Vyčíňanie letnej búrky v hlavnom meste
8
Galéria
Zdroj: Webnoviny.sk
Zdroj: Webnoviny.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM