Rôzne

Komunity, ktoré chcú pomáhať: Ktoré z nich získali podporu verejnosti?

Predvianočný darček v podobe finančnej podpory pre realizáciu plánovaných projektov budúci rok získali aj tri projekty z nášho kraja.

Ilustračný obrázok k článku Komunity, ktoré chcú pomáhať: Ktoré z nich získali podporu verejnosti?
Zdroj: TASR , Zvierací obmudsman

Spolu 25 aktívnych komunít z rôznych kútov Slovenska získava predvianočný darček v podobe finančnej podpory pre realizáciu ich plánovaných projektov budúci rok.

Veľká podpora

Postarali sa o to miestni obyvatelia, susedia a priaznivci, ktorí za ne zahlasovali vo výzve Nadácie VÚB. Tá ich spoločné úsilie odmeňuje grantom až do výšky 5-tisíc eur pre každý z víťazných nápadov. V Bratislavskom kraji získavajú podporu projekty Divadelnej fakulty VŠMU, Aliancie združení na ochranu zvierat a Mestskej knižnice v Bratislave.

Piaty ročník programu Komunitné granty s podtitulom „120-tisíc eur pre komunity, ktoré chcú pomáhať“ bol zameraný na prípravu projektov zaoberajúcich sa komunitnou spoluprácou so sociálne znevýhodnenými, hendikepovanými spoluobčanmi a seniormi, či aktivít smerujúcich k čistejšiemu a zelenšiemu životnému prostrediu alebo ekovzdelávaniu.

Zoznam všetkých víťazných projektov v rámci jednotlivých krajov Slovenska, ich anotácie ako aj bližšie informácie o podpore nájdete TU. Komunitné aktivity budú postupne realizované od jari do jesene budúceho roka.

Chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia? Sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM