Nina Táborská Samospráva

Výberové konania na riaditeľov príspevkových organizácií pokračujú

Výberová komisia na obsadenie miest riaditeľov príspevkových organizácií mesta na svojom ostatnom zasadnutí posúdila formálne požiadavky výberového procesu a posunula 36 kandidátov do ďalšieho kola.

Ilustračný obrázok k článku Výberové konania na riaditeľov príspevkových organizácií pokračujú
Zdroj: Dnes24.sk

Výberové konania na obsadenie miest riaditeľov príspevkových organizácií mesta Bratislavské kultúrne a informačné stredisko, Generálny investor Bratislavy, MARIANUM – Pohrebníctvo mesta Bratislavy, Mestské lesy, Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR Bratislava, Zoologická záhrada a výberové konanie na post náčelníka Mestskej polície hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy pokračujú.

Výberová komisia na obsadenie miest riaditeľov príspevkových organizácií mesta na svojom ostatnom zasadnutí posúdila formálne požiadavky výberového procesu a posunula 36 kandidátov do ďalšieho kola.

„Profesionalizácia a zefektívnenie činnosti organizácií“

Dôvodom výberových konaní je profesionalizácia a zefektívnenie činnosti organizácií. „Naše snahy smerujeme k posilneniu odbornosti a profesionality vo vedení mestských organizácií a očakávame nové impulzy pre ich ďalší rozvoj,“ spresnil bratislavský primátor Ivo Nesrovnal.

Do výberového konania sa prihlásilo spolu 40 uchádzačov. Výberová komisia posúdila všetky došlé žiadosti a z celkového počtu vyradila 4 kandidátov, ktorí nespĺňali základné požiadavky stanovené v pracovnej ponuke – riadiaca prax, vzdelanie, koncepcia výkonu funkcie, profesijný životopis a pod. 36 kandidátov následne na ústnom pohovore predstaví svoje koncepcie výkonu funkcie.

Na základe výsledkov osobného pohovoru a osobnostných testov kandidátov výberová komisia vytvorí poradie kandidátov, z ktorých odporučí vedeniu mesta najvhodnejších kandidátov na predloženie ich mien na finálne schvaľovanie v mestskom zastupiteľstve. Výsledky týchto výberových konaní tak bude schvaľovať mestské zastupiteľstvo na svojom septembrovom zasadnutí.

Príspevkové organizácie

Hlavné mesto Bratislava má zriadených 10 príspevkových organizácií: Bratislavské kultúrne a informačné stredisko, Galéria mesta Bratislavy, Generálny investor Bratislavy, MARIANUM – Pohrebníctvo mesta Bratislavy, Mestská knižnica, Mestské lesy, Múzeum mesta Bratislavy, Mestský ústav ochrany pamiatok, Správa telovýchovných a rekreačných zariadení hlavného mesta SR Bratislava (STaRZ), Zoologická záhrada.

Galéria mesta Bratislavy, Mestská knižnica, Múzeum mesta Bratislavy a Mestský ústav ochrany pamiatok sú vysoko špecializované útvary, kde sú v pozícii riaditeľov odborníci, na ktorých miesta nie je v súčasnosti potrebné vypísať nové výberové konanie.

Uchádzači mali možnosť prihlásiť sa do výberového konania zaslaním žiadosti spolu s ďalšími požadovanými materiálmi do 4. septembra 2015 na adresu bratislavského magistrátu. Výzvy boli uverejnené na webovej stránke mesta a na špecializovanom portáli www.profesia.sk.

Prihlasovanie sa do výberového konania na pozíciu náčelníka Mestskej polície hlavného mesta Slovenskej republiky Bratislavy bolo ukončené 9. septembra 2015, v tomto prípade tak výberová komisia ešte len bude v prvom kole rozhodovať o všetkých doručených žiadostiach.

Prečítajte si tiež: 17. septembra sa dozvieme mená kandidátov na šéfov mestských podnikov, ktorých odporučí komisia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM