Samospráva

VŠIMLI ste si ostrovček na frekventovanej križovatke? Je to kvôli deťom! FOTO

Pri prejazde známou ulicou v centre Bratislavy vám iste udrie do očí novinka v podobe ostrovčeka. Čo to znamená?

Ilustračný obrázok k článku VŠIMLI ste si ostrovček na frekventovanej križovatke? Je to kvôli deťom! FOTO
3
Galéria

Po tom, čo na nábreží Dunaja vznikli cyklopruhy, Bratislava sa ako keby rozdelila na dva tábory. Na tých, ktorým to nevadí a na tých, ktorí kvôli zúženiu jazdných pruhov pre vozidlá, trčia v kolónach. Ďalšia novinka sa objavila na Vazovovej ulici.

„Na križovatke ulíc Mýtna a Vazovova okrem novej plochy pre chodcov a chodkyne s asfalt artom pribudol ďalší priechod pre chodcov. V lokalite vznikli zóny na vysadenie detí z áut, pribudli tiež cyklopruhy. Po úprave je križovatka prehľadnejšia, autá v nej jazdia pomalšie, čím sa zvýšila bezpečnosť ľudí pohybujúcich sa peši,“ uvádza Metropolitnú inštitút Bratislavy na sociálnej sieti.

„V októbri dôjde aj k zmene dopravného režimu na križovatke Vazovovej ulice a Radlinského,“ informuje sa na Facebooku inštitútu.

O čo presne ide, vysvetľuje Metropolitný inštitút Bratislavy takto: „Všetky tieto zmeny sú súčasťou taktického urbanizmu. Pod taktický urbanizmus patria akékoľvek jednoduché zásahy vo verejnom priestore s cieľom dosiahnuť upokojenie dopravy a zvýšiť pobytovosť priestoru. Ak sa tieto dočasné úpravy ulíc či križovatiek osvedčia, dochádza k realizácii trvalých úprav. Podobné zmeny práve realizujeme tiež pred ZŠ Mudroňova.“

KLIKNITE aj na tieto články:

Ostrovček na Vazovovej
3
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM